Γιάννης Μασούτης, Πρόεδρος ΚΕΕΕ: Παραπλανητικά τα περί έλλειψης προϊόντων στην αγορά…

Αγορά
Μοιραστείτε το:

«Δεν υπάρχει θέμα ελλείψεων προϊόντων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία αυτή τη στιγμή» διαβεβαιώνει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Γιάννης Μασούτης.

Η αναταραχή που δημιουργήθηκε εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, θα χρειαστεί καιρό για να ομαλοποιηθεί εκτιμά ο κ. Μασούτης, ωστόσο όπως επισημαίνει, υπάρχει επάρκεια τροφίμων και ομαλή ροή της αγοράς και λειτουργίας των παραγόντων της εφοδιαστικής αλυσίδας.

«Τα αρμόδια υπουργεία λαμβάνουν σειρά μέτρων για την επισιτιστική ασφάλεια. Η κυβέρνηση έδρασε άμεσα και αποτελεσματικά και παρά το γεγονός ότι Ρωσία και Ουκρανία είναι οι μεγαλύτερες σιτοπαραγωγές χώρες, στην Ελλάδα υπάρχει πλήρης επάρκεια» είπε ο κ. Μασούτης.

Ερωτηθείς για την απότομη αύξηση της ζήτησης σε συγκεκριμένα προϊόντα ο κ. Μασούτης τόνισε πως «δεν θα δημιουργηθούν κενά εφοδιασμού στις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ», ενώ παράλληλα είπε πως «δεν χρειάζεται πανικός από πλευράς των καταναλωτών».

Αναφορικά με τιμές των προϊόντων, ο πρόεδρος είπε «πως είναι σε καλύτερο επίπεδο συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, παρά τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί στις επιχειρήσεις η αύξηση του ενεργειακού κόστους».

 «Οι επιχειρήσεις του κλάδου καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε να διασφαλίσουν την αδιάκοπη και ομαλή λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας» κατέληξε ο πρόεδρος.

Έφη Γιοβάνου

Μοιραστείτε το:
Tagged