Γ. Σγουρός: – Ο κ. Πατούλης κρύβεται και συνεχίζει να αρνείται τον διάλογο για τον Περιφ. Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων

Περιφέρειες
Μοιραστείτε το:

Συνεχιζόμενη παραπειστική και επικίνδυνη Η τακτική του κ. Πατούλη.  Τον καλούμε για πολλοστή φορά να λειτουργήσει δημοκρατικά, με τον αναγκαίο διάλογο για το μείζον θέμα του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις όλων των παρατάξεων και των φορέων της Αυτοδιοίκησης.

—————

Ο κ. Πατούλης συνεχίζει να αρνείται τον διάλογο για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων

  • Κρύβεται και εμποδίζει την λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου
  • Το Τριτοκοσμικό Τέλμα στα σκουπίδια παραμένει
  • Οι πολίτες περιμένουν λύσεις 8 χρόνια

Ο κ. Πατούλης συνεχίζει να κρύβεται στα μεγάλα θέματα της Αττικής, αποφεύγοντας τον ουσιαστικό διάλογο.

Σήμερα (χθες) απαξίωσε και υποβάθμισε για μια ακόμη φορά το Περιφερειακό Συμβούλιο. Μεθόδευσε και καθοδήγησε την απουσία των Περιφερειακών Συμβούλων της Παράταξής του, ώστε να μην επιτευχθεί απαρτία, να μην συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο -όπως ζήτησαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης-, και να μην γίνει διάλογος για το πιο κρίσιμο πρόβλημα της Αττικής, τον Περιφερειακό Σχεδιασμό για τα Απορρίμματα.

Ενώ ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρ. Θεοδωρόπουλος με εντολή του κ. Πατούλη, είχε δεσμευθεί και ανακοινώσει επίσημα ότι αυτή η μονοθεματική συνεδρίαση θα γίνει στις 6 ή στις 20 Ιουλίου, εκ των υστέρων παρουσίασε διαφορετικό οδικό χάρτη, αρνούμενος ουσιαστικά κάθε θεσμικό και δομημένο διάλογο στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Την ίδια ώρα ο κ. Πατούλης συνεχίζει στον ΕΔΣΝΑ τις αναθέσεις και τις διαγωνιστικές διαδικασίες χωρίς χωροθετήσεις, κρατώντας το Περιφερειακό Συμβούλιο και τους πολίτες της Αττικής στο σκοτάδι.

Ταυτόχρονα -για να κρατήσει τα προσχήματα- οργανώνει κλειστή ημερίδα με τηλεδιάσκεψη, επιχειρώντας να υποκαταστήσει τον θεσμικό διάλογο στο Περιφερειακό Συμβούλιο με ατέλειωτους προπαγανδιστικούς μονολόγους, συνεχίζοντας την αγαστή του συνεργασία με τη Ελληνική (Χρυσή Αυγή), αποστάτες και πρόθυμους.

Καταγγέλλουμε την συνεχιζόμενη παραπειστική και επικίνδυνη τακτική του κ. Πατούλη και τον καλούμε για πολλοστή φορά να λειτουργήσει δημοκρατικά, με τον αναγκαίο διάλογο για το μείζον θέμα του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις όλων των παρατάξεων και των φορέων της Αυτοδιοίκησης.

  • Έχουμε δει και ακούσει εδώ και 8 χρόνια πολλά σχέδια για τα απορρίμματα Αττικής.
  • Δεν αρκούν όμως οι φιλόδοξοι στόχοι, όταν δεν προσδιορίζεται ακριβώς πως θα επιτευχθούν.
  • Όταν δεν υπάρχει κανένα δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ.

Μια δήθεν «μεγαλόπνοη» περιβαλλοντική ατζέντα για την «πράσινη μετάβαση», δεν μπορεί να αφήνει εκτός κάδρου το ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟ ΤΕΛΜΑ με τα σκουπίδια! 

Η Αττική δεν μπορεί να πορεύεται με κρυφούς σχεδιασμούς και μεθοδεύσεις στο μεγάλο αυτό πρόβλημα,  για τα οποίο από το 2015 μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει πρακτικά τίποτα.

Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να επαναφέρει τον κ. Πατούλη στο δρόμο του ουσιαστικού διαλόγου και της δημοκρατικής νομιμότητας.

Οι πολίτες της Αττικής θέλουν έργο και λύσεις και δεν μπορεί να εμπαίζονται άλλο.

Μοιραστείτε το:
Tagged