Δήμος Αγίας Βαρβάρας: Σε Λειτουργία το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Δήμοι
Μοιραστείτε το:

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αγίας Βαρβάρας υλοποιεί το πρόγραμμα «Κοινωνικό Φροντιστήριο» που αφορά στην παροχή ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθητές που χρειάζονται υποστήριξη στη σχολική τους μελέτη. Στόχος του προγράμματος είναι η μείωση της σχολικής διαρροής και η παροχή ίσων ευκαιριών στη μάθηση.

Οι δράσεις που παρέχονται είναι:

  • Εργαστήρι Σχολικής Μελέτης για μαθητές Δημοτικού Σχολείου από την Παιδαγωγό του Κέντρου Κοινότητας. Παρέχεται υποστήριξη στη μελέτη των μαθημάτων, κατόπιν αξιολόγησης του γνωστικού επιπέδου των παιδιών, σε συνεργασία με τη σχολική μονάδα και το δάσκαλο της τάξης. Το εργαστήρι λειτουργεί σε 2 ολιγομελή τμήματα, μετά τη λήξη του σχολικού προγράμματος.
  • Ενισχυτική Διδασκαλία για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου σε συνεργασία με εθελοντές εκπαιδευτικούς. Παρέχεται υποστήριξη στη σχολική μελέτη των παιδιών με βάση τη διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών στην συγκεκριμένη ειδικότητα που ζητείται. Τα μαθήματα παρέχονται μετά τη λήξη του σχολικού προγράμματος και οργανώνονται σε ομαδικά ή ατομικά μαθήματα, ανάλογα με τα αιτήματα και τη διαθεσιμότητα των εθελοντών.
  • Για την υλοποίηση των δύο παραπάνω δράσεων θα υπάρξει ενίσχυση σε εκπαιδευτικό προσωπικό, μέσα από το πρόγραμμα «Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις» στις δράσεις που αφορούν παιδιά και εφήβους.
  • Το “Κοινωνικό Φροντιστήριο” παραμένει ανοιχτό στη συνεργασία με εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στην υποστήριξη των μαθητών.
  • Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο κτίριο του Δημαρχείου, Αριστομένους 8 και τηρούνται τα πρωτόκολλα για την Covid-19.

Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορείτε να  απευθύνεστε τηλεφωνικά στην Κοινωνική Υπηρεσία-Κέντρο Κοινότητας του Δήμου μας: 2132019377, 304 ή με e-mail στο kkxrysi@agiavarvara.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged