Δήμος Αγίας Βαρβάρας: Ψυχαγωγία, Υγεία, Ανάπτυξη δεξιοτήτων και Ασφάλεια για την Τρίτη Ηλικία

Δήμοι
Μοιραστείτε το:

Μετά από δύο και πλέον χρόνια περιορισμών λόγω πανδημίας, τα μέλη των ΚΑΠΗ της πόλης συναντήθηκαν στο cine ΠΑΝΘΕΟΝ και πέρασαν μία όμορφη βραδιά με κέφι και τραγούδι από την λαϊκή ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου της πόλης.

Την εκδήλωση η οποία αφορούσε στην παρουσίαση των νέων υποστηρικτικών προγραμμάτων που έχει εκπονήσει ο Δήμος για την Τρίτη ηλικία, άνοιξε ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Λάμπρος Μίχος, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε την ανάγκη για συναντήσεις και εκδηλώσεις όπως αυτή, μιας και η πανδημία είχε επιβάλει περιορισμούς, οι οποίοι είχαν ως συνέπεια την αναστολή δράσεων που συμβάλλουν στην ψυχαγωγία και την ανθρώπινη επαφή.

Ο κ. Δήμαρχος, έκανε αναφορά στην περίοδο της πανδημίας και επισήμανε το γεγονός ότι με ενέργειες του Δήμου στο Γ.Ν. «Αγία Βαρβάρα» λειτούργησαν  24 γραμμές εμβολιασμού ώστε οι δημότες μας να μην υποχρεούνται σε μετακινήσεις και ακολούθως, ανέπτυξε το πλήρες πρόγραμμα το οποίο έχει προετοιμάσει ο Δήμος για την φροντίδα των ηλικιωμένων συμπολιτών μας, λέγοντας επίσης, ότι από την προσεχή Δευτέρα θα λειτουργήσουν και πάλι όλες οι δομές (εντευκτήρια, ΚΑΠΗ κ.λπ.) και οι ηλικωμένοι συμπολίτες μας θα μπορούν να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες που απολάμβαναν προ covid-19, αλλά και νέες, τις οποίες οι Υπηρεσίες σχεδίασαν και οργάνωσαν στο προηγούμενο διάστημα.

«Παραμένει αμετάβλητη η προσήλωσή μας στην υποστήριξή της τρίτης ηλικίας. Θέλουμε να χαιρόσαστε, να διασκεδάζετε και να είσθε ασφαλείς» τόνισε ο κ. Μίχος, αναφερόμενος στην δημιουργία του δημοτικού, σύγχρονου φυσικοθεραπευτηρίου στο οποίο οι οικονομικά αδύναμοι δημότες θα μπορούν να καταφύγουν για τις θεραπείες τους, την τοποθέτηση απινιδωτών σε όλους τους χώρους των ΚΑΠΗ και την παρουσία ειδικευμένου προσωπικού ώστε να μπορεί να αντιμετωπισθεί κάθε περιστατικό.

Τέλος ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην πρόνοια για την υποστήριξη των ασθενών, μοναχικών και των αναπήρων ηλικιωμένων για την φροντίδα των οποίων θα ασχολούνται περί τα 25 άτομα ειδικευμένου προσωπικού, το οποίο θα αναφέρεται σε ένα κεντρικό πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών κάθε είδους (κοινωνικές, υγείας, νομικές κ.λπ.) και οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι θα μπορούν να απευθύνονται προκειμένου να επιλυθεί κάποιο πρόβλημά τους.

Εν συνεχεία έκανε αναφορά στα εκπαιδευτικά προγράμματα δεξιοτήτων, όπως π.χ. ραπτικής, εκμάθησης χρήσης διαδικτύου και ηλεκτρονικών υπολογιστών κ.λπ.

Ειδικότερα για τα μαθήματα χρήσης Η/Υ είπε ότι όλοι πρέπει να προετοιμαζόμαστε συνεχώς για τις ραγδαίες εξελίξεις που φέρνει η ταχύτατη ανάπτυξη της ψηφιακής εποχής.

«Πολλοί άνθρωποι θα δουλεύουν για εσάς. Περιμένουμε στοιχεία να ξέρουμε πόσοι  ηλικιωμένοι ζουν μόνοι τους μόνοι τους, πόσοι είναι φτωχοί ανάπηροι, δεν υπάρχει χειρότερο να είσαι μόνος, φτωχός άρρωστος. Πρέπει να τους ξέρουμε όλους και να τους φροντίζουμε όλους. Αυτός είναι ο σκοπός μας να μην υπάρχει άνθρωπος που να νοιώθει μόνος» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως ο κ. Δήμαρχος εξήρε την προσφορά του ιατρού κ. Βαγγέλη Ζαχαρία ο οποίος προσφέρει εθελοντικά την βοήθειά του και του αρμόδιου για την κοινωνική πρόνοια Αντιδημάρχου κ. Χρήστου Βασιλείου, της Προϊσταμένης του τμήματος κας Μαρίας Γκοτσοπούλου  και της Διευθύντριας  Κοινωνικής Υπηρεσίας κας Φωτεινής Σμυρνή.

Ακολούθησε ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την λαϊκή ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου υπό τη Δ/νση του Γιώργου Κωνσταντόπουλου με τους Δέσποινα Ζαχαρίτσεφ και Νίκο Καρτσωνάκη στο τραγούδι οι οποίοι ξεσήκωσαν τους παρευρισκομένους με το κέφι αμείωτο και το γλέντι να κρατάει μέχρι αργά.

Μοιραστείτε το:
Tagged