Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τις αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς των Δήμων Λαμιέων και Μακρακώμης

Περιφέρειες
Μοιραστείτε το:

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γεωργαντά και του Υφυπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Τσακίρη, με την οποία καθορίζονται επιχορηγήσεις αγροτικών εκμεταλλεύσεων, προκειμένου να αποζημιωθούν οι πληγέντες συμπολίτες μας από πλημμυρικά φαινόμενα της 11ης Δεκεμβρίου 2021 σε περιοχές του Δήμου Λαμιέων και του Δήμου Μακρακώμης της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας.

Οι αποζημιώσεις δύναται να καλύπτουν μέρος των υλικών ζημιών, οι οποίες καταγράφονται από τις αρμόδιες Επιτροπές καταγραφής και αποτίμησης ζημιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε στοιχεία ενεργητικού, όπως εξοπλισμός, πρώτες ύλες, εμπορεύματα, φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης, καθώς και αυτοκίνητα επαγγελματικής χρήσης, μέσα παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου και του εγγείου κεφαλαίου και αποθηκευμένων προϊόντων.

Η επιχορήγηση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και ανεκχώρητη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιοδήποτε τέλος, εισφορά ή άλλη κράτηση υπέρ του Δημοσίου, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και τα νομικά πρόσωπά τους, τα ασφαλιστικά ταμεία ή πιστωτικά ιδρύματα.

Τυχόν προκαταβολή ή το σύνολο της επιχορήγησης, καθώς και ο τρόπος καταβολής θα καθοριστούν με νεότερη ΚΥΑ.

H Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών στηρίζουν έμπρακτα τους συμπολίτες μας που έχουν πληγεί από θεομηνίες, ιδιαίτερα στις πρωτόγνωρες συνθήκες που επικρατούν σήμερα.

Για να δείτε την ΚΥΑ κάντε κλικ εδώ 

Μοιραστείτε το:
Tagged