Είσαι Αυτό Που Τρως – Η υγεία σου είναι 100% δική σου δουλειά

Διατροφή
Μοιραστείτε το:

Η υγεία σου είναι 100% δική σου δουλειά

Αναρωτιέμαι, αν κάποιος εξωγήινος προηγμένος πολιτισμός κατέβαινε στην γη, ποιόν θα θεωρούσε πιο παρανοϊκό; Τον Χίτλερ που ήταν χορτοφάγος, τον Στάλιν, τον Ναπολέοντα, τον Αλέξανδρο, τον Λεοπόλδο, τον Μάο, τον Πέτρο, με τις σαδιστικές πρακτικές τους ή το σύγχρονο «πολιτισμένο» ανθρωπόζωο με το μαχαιροπίρουνο του;

Ανάμεσα στο μεγάλο φαγοπότι στους γάμους του Ερρίκου του Η της Αγγλίας με την Άννα Μπολέυν τον Ιανουάριο του 1533 και στο φύλλο του μαρουλιού ή στο καρότο μιας μοντέρνας εξαντλητικής δίαιτας πρέπει να βρεις το Αριστο Μέτρο για ισορροπημένη, υγιεινή διατροφή. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει πληθώρα πληροφοριών στον τομέα της υγιεινής διατροφής, σε πολλές περιπτώσεις αυτές οι πληροφορίες άλλαξαν τις απόψεις γύρω από το θέμα διατροφή. Είναι ανόητο και καταστροφικό για την υγεία μας να επιτρέπουμε στις βιομηχανοποιημένες εταιρίες διατροφικών προϊόντων με τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα να μας παρασύρουν με διαφημίσεις για το τάδε τραγανό δήθεν, γαριδάκι και τσιπς, τις λαχταριστές σάλτσες, τα δροσερά αναψυκτικά, την νέα coca cola και το νέο λάδι ή μαργαρίνη με την ικανότητα να φτιάχνει υπέροχες συνταγές και καταπληκτικά πρωινά.

Δεν μπορείς και δεν πρέπει να αγνοήσεις την αξία των βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων που επιβάλλεται να βρίσκονται σε κάθε μπουκιά που μπαίνει στο στόμα σου. Ακόμη δεν πρέπει να μην ξέρεις ποιο είδος πρωτεΐνης να τρως και ποιο να αποφεύγεις και γιατί. Χρειάζεται να είσαι ενημερωμένος σχετικά με το ποιές είναι οι αιτίες που γερνάς, ασθενείς, πεθαίνεις. Επίσης να εκτιμήσεις  την αξία της άσκησης όχι για επίδειξη και φιγούρα ή εξωτερική ομορφιά αλλά για την ικανότητα της να μας κρατά νέους και σθεναρούς. Δεν πρέπει να ξεχνάς ότι οι δικές σου διατροφικές συνήθειες επηρεάζουν τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών σου. Πολλά από τα προβλήματα των σημερινών ανθρώπων τρίτης ηλικίας οφείλονται στις άσχημες διατροφικές συνήθειες που απέκτησαν από τους γονείς τους.

Είσαι Αυτό Που Τρως

Πόσες φορές το έχεις ακούσει να λέγεται; Είσαι όμως εξ ίσου και αυτό που έτρωγαν οι πρόγονοί σου. Ο άνθρωπος χρειάστηκε πολλά χρόνια για να εξελιχθεί από τους υγιέστερους καρποφάγους προγόνους του στο παμφάγο (σαβουροφαγό) ον που είναι σήμερα. Στην διάρκεια αυτών των χρόνων επέζησαν αυτοί που έτρωγαν ποσότητες κρέατος από το κυνήγι μαζί με ρίζες φυτών, ξηρούς καρπούς κλπ. Καθώς προσαρμόστηκαν σιγά σιγά στην διατροφή αυτή και μπορούσαν να χωνέψουν μεγάλες ποσότητες πρωτεϊνών, το μέγεθός τους -μυϊκή μάζα- αυξήθηκε σημαντικά. Το πλέον σημαντικό όμως είναι πως η διατροφή τους ήταν συνδεδεμένη με εντατική και αδιάκοπη κίνηση. Ακόμη το κρέας που έτρωγαν το έπαιρναν από το κυνήγι που οι ίδιοι έκαναν. Αυτό αποδεικνύεται από την μελέτη των ανθρώπινων σκελετών εκείνης της περιόδου. Τα οστά είχαν μεγάλες εσοχές στα σημεία που συνδέονταν οι μύες, αυτό δείχνει την δύναμη των μυών που ήταν συνδεδεμένοι στα οστά αυτά.

Η Αλλαγή Είναι Αργή, Αργή, Αργή…

Η Φύση εξελίσσεται πολύ αργά για τα ανθρώπινα δεδομένα. Η περίοδος αυτών των ετών ήταν πολύ καθοριστική για τις διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων. Αλλάζοντας το περιβάλλον του ανθρώπου και η διατροφή του πριν χρόνια, ο άνθρωπος υπέστη αλλαγές στις οποίες δεν είχε προσαρμοστεί γενετικά μέχρι τότε. Ο μέχρι τότε κυνηγός κρεατοφάγος εξημερώνει τα άγρια ζώα που κυνηγά, σε κατοικίδια και αρχίζει να καλλιεργεί τα φυτικά που χρειάζεται. Ο ίδιος από κυνηγός γίνεται αγρότης. Αυτό σημαίνει πως αντί να εξαρτάται από το κυνήγι για την διατροφή και την επιβίωση του, αυτό που τώρα τον τρέφει γίνονται τα πρόβατα, οι χοίροι και οι αγελάδες. Επίσης το γάλα για πρώτη φορά μπαίνει στην διατροφή του.

Κατόπιν ο άνθρωπος ξανά αλλάζει τον τρόπο της διατροφής του και τον τρόπο της ζωής του. Επεξεργάζεται την ζάχαρη και τα τεύτλα και καταναλώνει μεγάλες ποσότητες της. Βρίσκει τρόπους να απομονώνει το αλάτι από το θαλασσινό νερό και έχει άφθονο στην διάθεση του. Κατασκευάζει μηχανήματα και συσκευές που ελαττώνουν τον μόχθο κι άρα την εντατική κι αδιάκοπη κίνηση και βγάζει την άσκηση και την κίνηση από την καθημερινότητα του. Παράγει νέες βιομηχανοποιημένες τροφές χρησιμοποιεί το γάλα για διάφορα προϊόντα, αρχίζει να χρησιμοποιεί τον καπνό και το οινόπνευμα. Αυτές είναι μερικές από τις τεράστιες διατροφικές αλλαγές που κατάφερε ο άνθρωπος στην πορεία τις ζωής του πάνω σε αυτόν τον πλανήτη… Είναι πολύ σημαντικές αλλαγές. Επίσης είναι και θανατηφόρες.

Παρατήρησε γύρω σου το Ολοφάνερο, από την μία, άνθρωποι που τρέχουν στα γυμναστήρια για να χάσουν κοιλιές και προγούλια, ενώ το βράδυ στον καναπέ, στα μπαράκια, τρέφονται με τσιπς, κρέατα, τυριά, αλκοόλ… από την άλλη οι διάφοροι αθλητές επαγγελματίες και μη που γυμνάζονται υπερβολικά και αφύσικα τρέφονται με φάρμακα, ενέσεις τοξίνες.

Στα παλιά χρόνια ένας ευγενικού ταμπεραμέντου αριστοκράτης με τρόπους και στυλ, για ν’ αυτοκτονήσει θα χρησιμοποιούσε ένα πιστόλι. Θα τον έβλεπες να βάζει το πιστόλι στον γκρίζο κρόταφο του, με στωικότητα και στυλ ατενίζοντας το ηλιοβασίλεμα, θα τον άκουγες να απαγγέλει ποιητικά το αντίο του στον κόσμο, ρίχνοντας του μια τελευταία ματιά και θα πατούσε την σκανδάλη. Η μόνη διαφορά μεταξύ του πιστολιού και του φαγητού είναι η ταχύτητα της μεθόδου που κάποιος επιλέγει να πεθάνει. Ενώ γι αυτόν που κρατάει πιστόλι στον κρόταφο θα έπρεπε να καλέσω την αστυνομία για να του αφαιρέσει το όπλο, είναι αστείο να καλέσω την αστυνομία για κάποιον που προσπαθεί να αυτοκτονήσει με τηγανιτά. Αλλά, αμφότεροι είναι αυτόχειρες.

Κοίτα γύρω σου υπάρχουν υπέρβαροι 25 χρόνων που έχουν το σώμα ενός γέρου και μάλιστα κακογερασμένου, η πρησμένη κοιλιά, τα προγούλια, το περιττό λίπος, τα πρησμένα μάτια, η πλαδαρότητα του δέρματος δείχνουν έναν άνθρωπο που αρνείται να ζήσει, έχει ήδη δηλώσει παραίτηση. Ενας άνθρωπος για να εξαθλιώσει το σώμα του σε τέτοιο βαθμό, πρώτα πρέπει να έχει σαπίσει τις σκέψεις, τα συναισθήματα του, το Είναι του. Σαν πληγωμένο ετοιμοθάνατο ζώο αφήνει ενεργειακά ίχνη για να το βρει και να το σκοτώσει ο κυνηγός του, είναι θύμα, το σφαχτάρι στο τσιγκέλι του χασάπη. Οι νόμοι της ζούγκλας είναι ακριβώς ίδιοι με τους νόμους του Σύμπαντος, ορατού κι αόρατου.

Το σώμα δεν λέει ψέματα, είναι ο μεγαλύτερος μαρτυριάρης, σε αποκαλύπτει. Το να τρέφεσαι με σαβούρες, να αρρωσταίνεις, να βήχεις, να κρυώνεις, να αθλείσαι εξοντωτικά ή καθόλου, να γερνάς είναι ο απελπισμένος τρόπος σου να λες ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΣΩ. Στο απίστευτα γελοίο σχέδιο σου να γεράσεις να αρρωστήσεις και να πεθάνεις, κάποιοι ζωντανοί κι ελεύθεροι Ανθρωποι στέκονται εμπόδιο, γι’ αυτό τους μισείς και τους πολεμάς. Το σώμα σου θα σε ελευθερώσει, γιατί τα κύτταρα σου ξέρουν τον τρόπο, αλλά δεν τα αφήνεις να το κάνουν, φοβάσαι. Μετά ρωτάς γιατί οι σκέψεις σου δεν υλοποιούνται, γιατί αρρωσταίνεις, γιατί υποφέρεις, γιατί πεθαίνεις. Μα γιατί αυτό επέλεξες να κάνεις. Μόνος σου Απολύτως Μόνος σου.

Αν επέλεξες τον πειθαρχημένο εκφυλισμό και θάνατο σου για οδηγό, η Ανεξαρτησία και η Ελευθερία θα σου μοιάζει με φρικτή κόλαση. Γι’ αυτό μεταξύ εσένα κι εμένα υπάρχει μια ανοιχτή διαμάχη. Διάλεξες ν’ αυτοκτονήσεις, διάλεξα την Αθανασία.

Διατροφή αποτοξίνωσης όχι τοξίνωσης

Εδώ και χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι ανακάλυψαν ότι τα παραδοσιακά φαγητά, που έχουν τοξίνες και στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι πολύ νόστιμα, (αλάτι, ζάχαρη, τσιγάρισμα κλπ) τοξινώνουν, αρρωσταίνουν κι εκφυλίζουν τον ανθρώπινο οργανισμό. Γι’ αυτό επέβαλλαν την καθιέρωση χρονικών διαστημάτων όπου δεν έτρωγαν άχρηστες τροφές, που με τον ένα ή άλλο τρόπο συσσωρεύουν τοξίνες στον οργανισμό. Ναι, το κρέας και οι τροφές αίματος, οι επεξεργασμένες και οι βιομηχανοποιημένες, περιέχουν ΤΟΞΙΝΕΣ ακατάλληλες για τον οργανισμό και ο άνθρωπος που είναι κρεατοφάγος είναι νεκρός, (διανοητικά και σωματικά) σαν το νεκρό κρέας που τρώει.

Αυτά τα διαστήματα αποχής από το φαγητό τα ονομάζουν αφελώς, νηστεία. Η νηστεία βασίζεται στην αποχή από τρόφιμα ζωικής προέλευσης (κρέας, ψάρι, αυγά, γαλακτοκομικά) και στην κατανάλωση φυτικών τροφίμων (φρούτα, λαχανικά, όσπρια, ξηρούς καρπούς, δημητριακά, ρύζι, πατάτες, μακαρόνια) ωμών ή μαγειρεμένων σε χαμηλές θερμοκρασίες (χωρίς τσιγάρισμα, τηγάνισμα κ.λ.π.) για λόγους θρησκευτικούς συνήθως, αλλά στην πραγματικότητα για να υπάρξει ένα μικρό σταμάτημα από την πτωματοφαγεία κι αιματοφαγία. Μόνο που τα ζυμαρικά και όλα τα βιομηχανοποιημένα δημητριακά δημιουργούν φλεγμονές στο σώμα (καρκίνους, αλλεργίες, αυτοάνοσα κλπ) για τον ανθρώπινο οργανισμό και είναι στις τροφές που αποφεύγονται δια ροπάλου. Αρα, ποιά νηστεία; Με τα χταποδάκια και τα καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι ή με τον μπακαλιάρο σκορδαλιά τηγανισμένο σε λάδι δηλητήριο με άσπρο αλεύρι; Ποιά νηστεία;

Η Αποτοξίνωση από την άλλη, είναι μία φυσιολογική διαδικασία αποβολής από τον οργανισμό των άχρηστων ουσιών, (DOR) που είτε παίρνεις από το περιβάλλον, είτε δημιουργούνται από την λειτουργία του ίδιου του οργανισμού με την διέγερση της οργόνης (αναπνοή, διάσπαση των τροφών, λειτουργία κυττάρου κ.λ.π.) και κακώς γίνεται μια στο τόσο κατά διαστήματα που οι θρησκείες ορίζουν στο ποίμνιο τους κι όχι συνεχώς.

Για τον σκοπό αποτοξίνωσης το ανθρώπινο σώμα, διαθέτει κατάλληλους μηχανισμούς αποβολής τοξινών μέσω της ούρησης, των κοπράνων, του ιδρώτα και του εντέρου. Όταν οι άχρηστες αυτές ουσίες αυτές γίνουν πολλές και συσσωρευτούν δεν μπορούν να αποβληθούν εύκολα, δημιουργώντας βλάβες και φλεγμονές στο σώμα, στην σκέψη, στην διάθεση, στην Διαύγεια του Νου. Με την διατροφική αποτοξίνωση δίνουμε μια ευκαιρία στον οργανισμό, να αποβάλλει τις ήδη συσσωρευμένες τοξίνες μέσα από το μεγαλύτερο αγωγό αποβολής που είναι το έντερο. Ταυτόχρονα μειώνουμε την είσοδο τοξινών σε αυτόν και φροντίζουμε να έχουμε δυνατό κι ανεβασμένο ανοσοποιητικό.

Οι τοξίνες συνήθως μπαίνουν στον οργανισμό μέσω των χημικών στις βιομηχανοποιημένες τροφές, των δηλητηρίων που βάζουν μέσα στα τσιγάρα, όλων των αναψυκτικών, των συσκευασμένων χυμών, του μολυσμένου αέρα, των φαρμάκων, των απορρυπαντικών, των οικιακών σκευών κλπ. Σήμερα η τροφική αλυσίδα του ανθρώπου είναι μολυσμένη με πετρελαϊκά παραπροϊόντα της βιομηχανικής δραστηριότητας όπως βαρέα μέταλλα, αλουμίνιο, υδράργυρο, μόλυβδο, διοξίνες κ.α.

Τα μαλάκια είναι οι οργανισμοί αποβολής τοξινών από την θάλασσα

Η θάλασσα έχει πολλούς μηχανισμούς αποβολής της ρύπανσης. Ενας από αυτούς είναι τα μαλάκια, που ταυτόχρονα αποτελούν «λαχταριστούς μεζέδες» για τον μαζάνθρωπο. Μερικοί πιστεύουν ότι επειδή δεν έχουν αίμα είναι κατάλληλα για την περίοδο της νηστείας ! Όμως στην πραγματικότητα είναι η εποχή των μαλακίων λόγω του κύκλου της ζωής τους, εποχή που ξεκινάει η αναπαραγωγή τους και η εποχή με την μεγαλύτερη άμπωτη, άρα, ό,τι σε βολεύει κάνεις με την επικάλυψη δικαιολογιών.

Στα μαλάκια περιλαμβάνονται τα σαλιγκάρια, οι αχιβάδες, γαρίδες, αστακοί, καβούρια, καλαμάρια, χταπόδια κλπ. Ζουν κατά πλειονότητα στο νερό, συνήθως στην θάλασσα, τους ωκεανούς αλλά και σε γλυκό νερό. Τα οστρακοειδή είναι δίθυρα μαλάκια όπως τα μύδια, τα στρείδια, τα χτένια, τα κυδώνια κ.ά. Τα δίθυρα μαλάκια διηθούν το νερό με τα βράγχια, κατακρατώντας την τροφή τους που αποτελείται κυρίως από φυτοπλαγκτόν, βακτήρια, σωματίδια, οργανικές ουσίες και υλικά αποδόμησης. Αποτελούν στην ουσία ένα είδος φίλτρου, μια και κατακρατούν τα στοιχεία, που περιέχονται στο νερό.

Στις σημερινές λοιπόν θάλασσες, όλα τα μαλάκια εμπεριέχουν πολλαπλά, την ρύπανση της, που είναι εξαιρετικά μεγάλη και τοξική. Είναι ένας σημαντικός κρίκος της τροφικής αλυσίδας και η αλόγιστη ρύπανση που έχει κάνει ο αγελαίος ζωάνθρωπος στα νερά και κατ’ επέκταση στα νερά της θάλασσας, με την κατανάλωση τους επιστρέφει σ’ αυτόν! Τρως αυτά τα νόστιμα «φίλτρα της θάλασσας» κι επιτρέπεις να μπαίνουν στον οργανισμό σου όλα τα χημικά και τα βαρέα μέταλλα των μολυσμένων θαλασσών; ΧΜ ! Δεν το λες κι ευφυές (!!) αλλά είναι γνωστό πως η ευφυΐα δεν σε διακρίνει σαν είδος, γι’ αυτό οι καρκίνοι σε θερίζουν.

  • ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ

Και στην διατροφή μας ισχύει το 90/10 – Απαγορεύεται αυστηρά το σαβούριασμα

Δηλ. καθολικά 90% μία διατροφή άριστη και απολύτως βιολογική-καθαρή με προχωνευμένες τροφές στην καθημερινότητα μας κι ένα 10% τον χρόνο μπορεί να περιλαμβάνει ελαφρώς «αμαρτωλές» για την υγεία μας απολαύσεις, σε ασήμαντα μικρή ποσότητα, αλλά μονάχα ΑΡΙΣΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ φροντίζοντας ταυτόχρονα να διατηρούμε σταθερά ανεβασμένο ανοσοποιητικό. Επίσης ισχύει το ίδιο 90/10 σε χρόνο, χώρο και σε ποιότητα, δεν υπάρχει λόγος καταναγκαστικών στερήσεων και δογματισμών. Όμως, ποτέ, ΠΟΤΕ, ΠΟΤΕ δεν καταναλώνουμε τα σκουπίδια των κοινωνικών εθίμων, εορτών και παραδόσεων, ειδικά τις ημέρες που τις χρησιμοποιεί το αγελαίο ανθρωπόζωο. Οτιδήποτε, μα οτιδήποτε βλέπεις στην τηλεόραση από τους μαγείρους της συμφοράς είναι καταστροφικό για το σώμα, την διαύγεια και κατά προέκταση την υγεία σου. Στο σούπερ μάρκετ που γεμίζεις τα καρότσια κι αδειάζεις το πορτοφόλι σου, ζήτημα να είναι χρήσιμο για την υγεία σου ένα 0,000,0001%. Μάλιστα οι συνταγές που αποκαλούνται vegan είναι κατά κανόνα απίστευτα ανθυγιεινές. Ακόμη και στα καταστήματα με τα βιολογικά προϊόντα πρέπει να ψάξεις καλά για να βρεις το τρόφιμο που είναι υγιές και χρήσιμο για το σώμα σου.

Να ξεκαθαρίσω για πολλοστή φορά, ότι λέγοντας ένα 10% «αμαρτωλές τροφές» σε καμία περίπτωση δεν νοούνται οι βιομηχανοποιημένες, ζυμαρικά, fast food, σνακ, αναψυκτικά κι επεξεργασμένα σκουπίδια, απαγορεύεται αυστηρά το σαβούριασμα. Για τον Ανθρωπο τον μη αγελαίο η δίαιτα του είναι πολύ μακρυά απ’ οτιδήποτε τρέφει την αγέλη, οτιδήποτε συστήνει το εξουσιαστικό αφήγημα με τους λακέδες του. Για τον Ανθρωπο είναι πολύ σημαντική η διαύγεια του νου του, είναι υψίστης σημασίας το σθένος του σώματος του, που το έχει πετύχει με πολύ κόπο και στρατηγική σκόπευση για να το πετάξει στα σκουπίδια των δηλητηρίων που τρέφει τα αγελαία ανθρωπόζωα.

Υπάρχουν αρκετά πιάτα για ιδιαίτερες κοινωνικές περιπτώσεις, που είναι αρκετά δύσπεπτα για καθημερινή κατανάλωση, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο αυστηρό πλαίσιο του 10% σε εορταστικές ημέρες, φυσικά με απόλυτα αυστηρά ποιοτικά και βιολογικά υλικά και τον σωστό τρόπο μαγειρέματος. Θα βρεις αρκετούς τρόπους μαγειρέματος εδώ στο terrapapers στην κατηγορία «διατροφικά» που θα σε βγάλουν από την δύσκολη θέση του «τι να μαγειρέψω πέρα από τα συνηθισμένα, για να παραμείνω σε υγιεινά πλαίσια, να ικανοποιήσω τους καλεσμένους μου και να παραμείνω σε υψηλά αισθητικά και ποιοτικά επίπεδα;»

Πριν βάλεις οτιδήποτε στο στόμα σου, στάσου λίγο πίσω και σκέψου, αυτό που ετοιμάζεσαι να βάλεις στο σώμα σου, τι στοιχεία εμπεριέχει, πόσα μέταλλα, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, πόσο εύκολα ή δύσκολα θα χωνευτεί, πότε θ’ αποβάλει το σώμα τα περιττά και κατά προέκταση πόσο χρήσιμο είναι για το σώμα σου και την υγεία του. Δεν λέω να ξέρεις με ακρίβεια αυτά τα στοιχεία αλλά να έχεις μαι ιδέα περί τούτων και το βασικότερο, να σκεφτείς πριν βάλεις κάτι στο στόμα σου και να μην το κάνεις μηχανικά. Να αποκτήσεις γνώση του σώματος σου και των λειτουργιών του είναι η υπέρτατη γνώση, ειδικά αφού με αυτό το σώμα θα ζήσεις εδωνά αλλά και θα κάνεις όλα αυτά τα όμορφα και ηδονικά που έχει να σου προσφέρει ΑΝ είναι υγιές και σθεναρό.

Την γνώση για οτιδήποτε θελήσεις την αποκτάς μέσω των βιβλίων και μάλιστα μέσω των μη συστημικών βιβλίων. Αφού το σύστημα σου παρουσιάζει ως τροφή δηλητήρια που σκοτώνουν το σώμα και τον νου αργά και σταθερά, (coca cola, τα fast food, τα super market) για να σε κάνει πειραματόζωο στις φαρμακοβιομηχανίες του τότε αυτό που ψάχνεις βρίσκεται ΕΞΩ από το σύστημα. Μπορείς να κινηθείς είτε στις παρυφές του, είτε, αν είσαι πολεμιστής, έξω από αυτό. Προσπάθησε να βρεις ανθρώπους που να κινούνται στις παρυφές του συστήματος και θα εκπλαγείς πόσο λίγους θα βρεις. Εξω από αυτό δε, ακόμη λιγότερους. Ομως είναι απαραίτητο για την υγεία σου -αν δεν ανήκεις στην αγέλη των ανθρωπόζωων- να βρεις συμμάχους που να ζουν έξω από τις βιομηχανοποιημένες ζωές των τσιμεντουπόλεων και να διδαχθείς από την Γνώση τους, αν σε ενδιαφέρει η υγεία σου και η ζωντανή ζωή. Χρειάζεσαι στην ζωή σου τουλάχιστον έναν καλό συμβουλάτορα που ζει με τρόπο φυσικό και σθεναρό. Είναι δική σου δουλειά να τον βρεις.

Αυτό που πρέπει να σκεφτείς είναι «εμπιστεύομαι το εθνικό σύστημα υγείας, εμπιστεύομαι τις φαρμακοβιομηχανίες, τα φάρμακα, τις στατιστικές τους; …και να πράξεις αναλόγως.

  • Βασικός κανόνας ζωής …Ουδέποτε μην εμπιστεύεσαι στατιστικά δεδομένα τα οποία δεν έχεις παραποιήσει ο ίδιος.

Η υγεία σου είναι 100% δική σου δουλειά και κανενός άλλου.

Ο φόβος θανάτου σε συνδυασμό με την (ανύπαρκτη) εμπιστοσύνη στο εθνικό σύστημα υγείας είναι ο συνδυασμός που διαδραμάτισε τον καίριο ρόλο ώστε η αγέλη να αποδεχθεί την κρατική χρυσοπληρωμένη προπαγάνδα «Μείνετε στο Σπίτι». Ο ίδιος ακριβώς φόβος θανάτου είναι που θα κάνει την αγέλη να τρέξει να εμβολιαστεί και τις Μυστικές Εταιρίες -μαζί με τον παραθυράκια- πανευτυχείς και ζάπλουτους. Γιατί ο πλούτος γι’ αυτούς δεν είναι το χρήμα, είναι οι αγέλες των ανθρωπόζωων που έχουν υπό την κατοχή τους, κάπως όπως εσύ έχεις τα κατοικίδια σπίτι σου και τα χαρτιά στο πορτοφόλι σου. Με την προσχηματική επίφαση της υγείας σου και της ασφάλειας σου έχουν γίνει οι περισσότεροι πόλεμοι αφελέστατο γίδι και φυσικά, πάντα εις βάρος σου.

Το κριτήριο του τι βάζεις στο σώμα σου έχει να κάνει με την υγεία σου και όχι με τον κοινωνικό ή εορταστικό περίγυρο. Γιατί αν κάποιος περιοριστεί στο περιβάλλον του σχετικά με την διατροφή και κατά προέκταση την υγεία του, νοητική και σωματική απλά θα έχει και τα αποτελέσματα που έχουν οι άνθρωποι που ζουν στο περιβάλλον του. Δώσε μια ματιά στην υγεία των γύρω σου και θα ‘χεις μια εικόνα και τι θα συμβεί και σ’ εσένα αν ακολουθείς την ζωή τους. Με δεδομένο ότι τα βακτήρια, οι ιώσεις, οι κορόνες, ο καρκίνος, τα αυτοάνοσα και οι εκφυλιστικές ασθένειες θερίζουν τον σύγχρονο μαζάνθρωπο, είναι αυτονόητο και λογικό του τι παθαίνει, όποιος ακολουθεί την παράδοση και τις κοινωνικότητες. Αν ζεις με την διατροφή του συρμού, τότε θα κληθείς να ζήσεις και τις εκφυλιστικές νόσους του συρμού. Εξαρτάται που ανήκεις, αυτό καθορίζει την ζωή σου.

Όταν κάνεις μια αλλαγή από φιλότητα και στοργή, (όχι αγάπη) τότε αυτή έχει διάρκεια. Αντίθετα, αν η αλλαγή είναι αποτέλεσμα φόβου, αγάπης, εγωπάθειας και ναρκισσισμού περιμένοντας ανταλλάγματα κι αναγνώριση για τον «κόπο και την προσπάθεια» ουδέποτε κρατάει για πολύ καιρό και τα όποια αποτελέσματα της είναι ψευδή. Έτσι γίνεται και με την ορθή δίαιτα. Θέλεις να γίνεις χορτοφάγος επειδή θαυμάζεις το σώμα σου, τα νοητικά σου χαρίσματα, τα ζώα και το φυσικό περιβάλλον; Σ’ αυτή την περίπτωση θ’ απολαύσεις την αλλαγή προς την χορτοφαγία. Αν, όμως, τα κίνητρά σου προέρχονται από τον συνήθη φόβο θανάτου, αγάπη για τα καημενούλια τα ζώα ή ζήλια γιατί το κάνει ο άλλος, θέλεις να χάσεις βάρος ή να ενθουσιάσεις τους άλλους, τότε θα είσαι μονίμως ανικανοποίητος και μίζερος… Όπως και να ‘χει, μια από τις πιο αξιοζήλευτες αλλαγές στην ζωή μας, είναι το να γίνει κάποιος ωμοφάγος κι ολιγοφάγος.

Είναι σίγουρο ότι αν κάποιος γίνει ωμοφάγος αυτό δεν σημαίνει ότι αυτόματα θα γίνει και καλύτερος άνθρωπος από κάποιον άλλον που τρώει κρέας. Επίσης όσοι πάρουν απόφαση να γίνουν ωμοφάγοι μετά από μια ολόκληρη ζωή ως παμφάγοι, πολύ σύντομα θα καταλάβουν ότι αυτή η απόφαση θέλει μαχητικότητα, δηλ. κότσια, υπομονή και εγρήγορση για να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια που όλη την ώρα θα συναντούν μπροστά τους. Μην νομίζεις, δεν είναι εύκολο να είναι κανείς ωμοφάγος ή να κάνει ξηρασία σε μία κοινωνία που βαθιά μέσα της κι έξω της, βασίζεται στην κρεατοφαγία, την πτωματοφαγία και στα βιομηχανοποιημένα σκευάσματα. Μονάχα ο ικανός μαχητής θα το πετύχει.

Αν παρατηρήσεις λίγο προσεκτικά τα αγελαία ανθρωπόζωα μπορείς εύκολα να καταλάβεις με την χρήση της Παρατήρησης του Ολοφάνερου, σχεδόν με απόλυτη ακρίβεια, από την μορφή του σώματός, από το χρώμα του δέρματος, από την οσμή που έχουν, ακόμη και από τον τρόπο με τον οποίο μιλάνε, με τι τρέφονται, τι αποτελεί την δίαιτα τους.

Για παράδειγμα κάποιος που η δίαιτά του βασίζεται στο κρέας έχει κοκκινωπό δέρμα, είναι ανυπόμονος κι επιθετικός στην έκφραση, συνήθως έχει περιττά κιλά, ειδικά αν συνδυάζει το κρέας με τηγανιτά (ειδικά πατάτες) λαδερές σαλάτες και γλυκά στην συνέχεια. Αν καταναλώνει και αλκοόλ τότε είναι σίγουρα υπέρβαρος μετά τα τριάντα του και γεμάτος φλεγμονές. Κάποιος που βασίζει την δίαιτα του σε junk food, δηλαδή «πνίγεται» ευτυχισμένος μέσα σε ένα διπλό χάμπουργκερ, λατρεύει πίτσες και γύρους, έχει περιττά κιλά γιατί τρώει γρήγορα, μασάει ελάχιστα όταν τρώει και δεν χορταίνει ποτέ γιατί ο οργανισμός του δεν παίρνει τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται. Οι καρκίνοι ή διάφορα αυτοάνοσα θα τον συντροφεύσουν με σταθερότητα.

Κάποιος που προσέχει τι τρώει υπολογίζοντας τις ουσίες που βάζει μέσα του, συνήθως έχει καλές αναλογίες, αλλά και μία ήρεμη φωνή, είναι συναισθηματικά πιο ισορροπημένος, πιο χαλαρός, και γυμνάζεται σωματικά και νοητικά, είναι χαρούμενος και έχει υψηλό βαθμό αντιμετώπισης.

Οφείλεις να συνειδητοποιήσεις ότι ο άνθρωπος δεν είναι εκ φύσεως του ένα ασθενικό κι αδύναμο πλάσμα, το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει και μην ακούς αυτούς που σε θέλουν πειραματόζωο για τις φαρμακοβιομηχανίες τους. Εάν πράγματι ήταν ασθενής ο άνθρωπος σαν ον, τότε κανείς από εμάς δεν θα ήταν εδώ τώρα. Τα ανθρωποειδή ως είδος θα είχαν εξαφανιστεί. Όλες οι ασθένειες που μαστίζουν σήμερα τον μαζάνθρωπο δεν είναι παρά τα αποτελέσματα του διαρκούς υποσιτισμού, υποβιταμίνωσης και υπερτοξίνωσης του οργανισμού του. Ούτε καν οι κληρονομικά γενετικές ασθένειες είναι μέρος της φύσης μας. Ακόμα και αυτές είναι επίκτητες μετά από συνεχόμενες γενεές κακής διατροφής. Είναι πολύ απλά σημάδι εκφυλισμού του είδος μας και ναι, κάποιοι χαίρονται που έχουν έναν ολόκληρο ζωολογικό κήπο με ανθρώπινες μαϊμούδες για να παίξουν.

Αυτός που επιθυμεί αλλά δεν πράττει, γεννάει την πανούκλα

Κάθε άνθρωπος χτίζει τον κόσμο όχι σύμφωνα με την δική του οπτική για την ζωή, αλλά χρησιμοποιεί την οπτική που του έχει δώσει η ομάδα μέσα στην οποία βρίσκεται. Ο ποιμένας και Κύριος του είναι που καθορίζει τις επιλογές του κι όχι ο ίδιος αν ανήκει στο μαντρί του Αφέντη και Ποιμένα του. Εχει την δυνατότητα να διαλέξει από τις προκάτ επιλογές, αλλά δεν έχει την δυνατότητα να αποφύγει να διαλέξει.

Αν δεν ανήκεις σε μαντρί, αν δεν ανήκεις σε αγέλη τότε αυτό που σε χαρακτηρίζει είναι το ΠΡΑΤΕΙΝ για την ζωή σου, αυτό είναι που έχει σημασία κι όχι το επιθυμείν. Αυτό που Πράττεις καθορίζει και το που βρίσκεσαι στην σκάλα της δημιουργίας. Σε αγέλη ανθρωπόζωων που κυνηγάνε την ουρά τους (ανοσία, ασφάλεια, ευκολία και σωτηρία από τον Κύριο κι Αφέντη τους) ή στην πολύτιμη Α Τ Ο Μ Ι Κ Ο Τ Η Τ Α.

Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι σκέφτονται, ενώ στην πραγματικότητα απλά διευθετούν τις προκαταλήψεις κι εμφυτεύσεις τους. Ετσι φυσικά και δεν γνωρίζουν την θέση τους στην ζωή, ούτε κι αναλαμβάνουν καμία ευθύνη γι’ αυτήν. Κάνουν ό,τι τους λένε κι απλά μιμιδίζουν σαν τις μαϊμούδες στα κλουβιά τους.

Πολιτισμός είναι η πρόοδος προς μια κοινωνία Ατομικοτήτων

Η ζωή των πρωτόγονων, των προβατοποιημένων και των αγελαίων είναι δημόσια και κατευθυνόμενη από τους νόμους της φυλής, της θρησκείας του Ποιμένα. Ο πολιτισμός είναι η διαδικασία της απελευθέρωσης του ανθρώπου από τους ανθρώπους, η απελευθέρωση από την αγέλη. Η Ατομικότητα. Το Είναι.

Η ιδέα ότι το «δημόσιο συμφέρον» προηγείται των ατομικών δικαιωμάτων και συμφερόντων, έχει μόνο μία ερμηνεία, ότι το συμφέρον ορισμένων λίγων εγωπαθών, φοβισμένων αγελαίων ανθρωπόζωων προηγείται των δικαιωμάτων και των συμφερόντων άλλων. Πολιτισμός σημαίνει ένα μεγάλο σύνολο Ατομικοτήτων οτιδήποτε άλλο είναι ζωώδη βαρβαρική αγέλη. Μα στο λέει κατάμουτρα ο τσοπάνης στο μαντρί σου, ότι είσαι μέρος της αγέλης (εμβόλια για ανοσία αγέλης, ποίμνιο του Κυρίου Ποιμένα) αλλά, σ’ ενοχλεί που εγώ σε αποκαλώ γίδι. Οι Επικυρίαρχοι σου σε αποκαλούν μαϊμού… και πόσο δίκιο έχουν.

  • Η πολιτισμένη κοινωνία είναι άθροισμα ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑΣ.

Αντώνυμο της αγέλης, ενός πλήθους ζώων. Ανθρωπόζωων!!

Η δίαιτα που ακολουθείς, τα λόγια που χρησιμοποιείς, ο τρόπος που κινείσαι, ο χαρακτήρας σου, δείχνει ΟΛΟΦΑΝΕΡΑ που ανήκεις.

Ολιγοφαγία, εγκράτεια, ωμοφαγία συνδυαστικά με Μονοφαγία και Ξηρασία στο 90% κι ας αφήσουμε κι ένα 10% για απολαύσεις καθαρά ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ και μόνον στα πλαίσια της υγείας και του σθένους.

Μόνον στα ΑΡΙΣΤΑ χρησιμοποιούμε το ΜΕΤΡΟΝ

Η κλίμακα του Σθένους (υγείας) για να ασχοληθείς εμπεριστατωμένα, είναι:

Αναπνοή /Χαρακτήρας / Γείωση / Κίνηση / Νερό/ Φαγητό/ Ύπνος, με αυτήν την σειρά. Αν οτιδήποτε από αυτά τα πεδία δυσλειτουργεί συμπαρασύρει και τα υπόλοιπα στην α-σθένεια.

Για να έχεις ΣΘΕΝΟΣ και ΔΙΑΥΓΕΙΑ χρειάζεσαι μόλις τρεις κινήσεις σε σχέση με την Δίαιτα σου: ΠΟΙΟΤΗΤΑ, ΠΟΣΟΤΗΤΑ, ΞΗΡΑΣΙΑ.

Φρόντισε η Ποιότητα των τροφών να είναι κορυφαία, η Ποσότητα να χωράει στις δύο χούφτες των χεριών σου, δηλ. ελάχιστη και να κάνεις τακτικές Ξηρασίες.

Ο μόνος λόγος που ζει ένας μαχητής είναι για να μάχεται και ο μόνος λόγος που μάχεται είναι για να κερδίσει.

Ο CEO του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ, αποκάλυψε την διατροφή του, που σε εμένα δεν έκανε πραγματικά καμία εντύπωση, γιατί όλοι αυτοί οι φραγκάτοι ΞΕΡΟΥΝ τι να κάνουν με την ζωή και το σθένος τους, δεν είναι σαβουροφάγοι. Σε βίντεο για το περιοδικό Wired, ο 43χρονος ιδρυτής του Twitter απάντησε σε χρήστες της πλατφόρμας στις φήμες σχετικά με την «ασκητική» καθημερινότητά του. Ο Ντόρσεϊ, αποκάλυψε πως τρώει 7 γεύματα την εβδομάδα και κάνει διαλογισμό αρκετές ώρες καθημερινά. Όπως είπε: «Προσπαθώ να διαλογίζομαι δύο ώρες κάθε μέρα και τρώω εφτά γεύματα την εβδομάδα, μόνο βραδινό». Ο Ντόρσεϊ επιβεβαίωσε ότι κάνει διαλειμματική νηστεία, περπατά μέχρι την δουλειά του και κάνει υδροθεραπεία και ξηρασία ώστε να διοικεί με καθαρό μυαλό αποτελεσματικά τις τεχνολογικές εταιρείες του.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, με προσωπική περιουσία που ξεπερνά τα 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια, τρώει μόνο ένα γεύμα την ημέρα, μεταξύ 6:30 μ.μ και 9 μ.μ. Το δείπνο του περιλαμβάνει πάντοτε φυσική πρωτεΐνη με λαχανικά. Εχει κόψει τα γλυκά και τα σάκχαρα, παίρνει μόνο από μούρα, dark σοκολάτα ή ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. «Κατά την διάρκεια της ημέρας αισθάνομαι πολύ πιο συγκεντρωμένος, πολλά από τα στοιχεία της καθημερινότητάς μου γίνονται όχι μόνο για την επιβίωσή μου αλλά για να εξασφαλίσω ότι θα μπορώ να συνεχίσω να αποδίδω και να έχω διαύγεια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΥΓΕΙΑ σημαίνει ΣΘΕΝΟΣ.

@ Ηω Αναγνώστου /miastala.com 200… εδωνά με προσθήκες

Πηγή: terrapapers.com

Μοιραστείτε το:
Tagged