Ε. Λιακούλη στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής: «Ελληνισμός και Ορθοδοξία μαζί, απανταχού της Οικουμένης»

Πολιτικά Κόμματα
Μοιραστείτε το:

Συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στις Η.Π.Α., εκπροσωπώντας την παράταξη σε διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής, για τις εκδηλώσεις της ομογένειας.

Σε αμοιβαία εγκάρδιο κλίμα, οι δύο πλευρές, συζήτησαν ζητήματα που απασχολούν την Ελληνισμό της Διασποράς, ενώ αντάλλαξαν απόψεις για τους τρόπους στήριξης του πολύτιμου έργου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, καθώς και για την αξία της εμβάθυνσης και αναβάθμισης των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Η.Π.Α.

Μετά την πλήρη ενημέρωση που παρείχε ο Αρχιεπίσκοπος κ Ελπιδοφόρος για το έργο που συντελείται από την Αρχιεπισκοπή, η Γραμματέας της Κ.Ο., επεσήμανε τα εξής:

«Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε, η ευκαιρία της συνάντησης μαζί Σας, αποτελεί για εμένα ξεχωριστή τιμή και μία από τις πιο συγκινησιακά φορτισμένες στιγμές της πολιτικής και προσωπικής μου διαδρομής.

Η συμπλήρωση της εκατονταετηρίδας ίδρυσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, καθίσταται ορόσημο και ευκαιρία να αποτίσουμε φόρο τιμής στον αναντικατάστατο ρόλο που διαδραματίζει, η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία για την Ομογένεια, αλλά και για το έθνος συνολικά.

Ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου αισθάνομαι την ανάγκη να Σας απευθύνω ένα μεγάλο από καρδιάς «ευχαριστώ», εκ μέρους των Ελληνίδων και των Ελλήνων της μητέρας-πατρίδας.

Ευχαριστούμε για την ανεκτίμητη συνεισφορά της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Υμών προσωπικά, αλλά και εκάστου ιερωμένου κατά τις δεκαετίες που προηγήθηκαν, καθώς αποτελείτε τον πλέον πολύτιμο συνοδοιπόροστυλοβάτη και καθοδηγητή των Αποδήμων, ταυτόχρονα δε, η δραστηριότητα της Εκκλησίας σας, συνέβαλε αποφασιστικά για να τεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της ηγεσίας των ΗΠΑ τα θέματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως Υμάς προσωπικά, για την πράγματι ελπιδοφόρα πνοή που έχετε εμφυσήσει κατά τη θητεία Σας, για το σημαντικό -εκκλησιαστικό και ανθρωπιστικό-έργο Σας.

Οι επετειακοί εορτασμοί των 201 ετών από την Ελληνική Παλιγγενεσία του 1821, μας υπενθυμίζουν την αλληλένδετη μοίρα Ελληνισμού και Ορδοξοξίας στους αιώνες απανταχού της Οικουμένης, τους αδιατάρακτους ιστορικούς δεσμούς, που έχουν σφραγιστεί με ενδόξους αγώνες και ηρωικές θυσίες, πάντοτε υπέρ της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης.

Μπορεί το 1922, έτος επίσημης ίδρυσης της επιτόπιας Αρχιεπισκοπής, να συμπίπτει με το “μαύρο” έτος της Μικρασιατικής Καταστροφής, αυτό, όμως, σκιαγραφεί γλαφυρά την απύθμενη κοινή δύναμη Ελληνισμού και Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Σήμερα, που η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πολύπλευρη κρίση, η συνδρομή Σας αναδεικνύεται κομβικής σημασίας, αφενός μεν για την περαιτέρω αναβάθμιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, σε ένα πολύπλευρο πεδίο σύγχρονων δυνατοτήτων, αφετέρου για την προώθηση της Ειρήνης, της Αγάπης, της Ευημερίας και του σεβασμού των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όλων των λαών και πασών των θρησκειών.»

Μοιραστείτε το:
Tagged