Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου για Χωράφα: Όχι στον αλλά καρτ αθλητισμό της Διοίκησης Παχατουρίδη

Δήμοι
Μοιραστείτε το:

Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου είχε με ανακοίνωση της και παρεμβάσεις μέσα στο δημοτικό συμβούλιο την κατάπτυστη απόφαση της Δημοτικής Αρχής Παχατουρίδη για επιβολή κάρτας εισόδου και περιορισμού προσέλευσης αθλούμενων στο Λαϊκό Στάδιο της Χωράφας. Από 1 Σεπτεμβρίου η ελεεινή αυτή απόφαση της Διοίκησης υλοποιείται παρά τη λαϊκή κατακραυγή.

Κάτω από τις αντιδράσεις αθλητικών συλλόγων, σωματείων και φορέων της πόλης, τις τελευταίες ημέρες διάφορα δημοσιεύματα αναφέρουν πως “προσωπικά ο Α. Παχατουρίδης επανεξετάζει την απόφαση …”.

Πριν χρόνια η Δημοτική Αρχή Παχατουριδή είχε ξαναπροσπαθήσει να επιβάλλει κάρτα εισόδου και κάτω από την λαϊκή κατακραυγή και κινητοποίηση η απόφαση ακυρώθηκε. Είχαν φάει τα μούτρα τους και ήξεραν πολύ καλά τι θα συναντήσουν για αυτό και το εφάρμοσαν μέσα στο καλοκαίρι.

Η Χωράφα ανήκει στο λαό, την διεκδίκησε και την έχτισε ο λαός του Περιστερίου με σκληρές μάχες ακόμα και με τις δυνάμεις καταστολής.

Η διοίκηση Παχατουρίδη έχει δείξει τις προθέσεις της και δεν πρόκειται να σταματήσει ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ οι αθλούμενοι και οι κάτοικοι της περιοχής.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου στηρίζει την συγκέντρωση την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στις 18:00, που καλούν αθλητικοί σύλλογοι στην Χωράφα. Με την μαζική μας παρουσία να διεκδικήσουμε ελεύθερη πρόσβαση στην άθληση για όλο το λαό.

Να διεκδικήσουμε να παρθεί πίσω η απαράδεκτη κάρτα εισόδου, να ανοίξει για όλους ο στίβος στο γήπεδο του Ατρομήτου. Να αξιοποιηθεί ο χώρος του γηπέδου του Αγ. Ιεροθέου που αντί να είναι ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο, είναι ένα χωμάτινο γήπεδο με Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων σε απόσταση αναπνοής. Οι αθλητικοί χώροι να είναι ανοιχτοί για το λαό, χωρίς κανένα κόστος, με επέκταση του ωραρίου λειτουργίας τα Σαββατοκύριακα, με μόνιμο προσωπικό φύλαξης, συντήρησης, καθαριότητας.

σχόλιο σχετικά με την κάρτα εισόδου στην Χωράφα

——————-

Όχι στον αλλά καρτ αθλητισμό της Διοίκησης Παχατουρίδη

Τη Δημοτική Αρχή Παχατουρίδη που θέλει να ελέγξει και να περιορίσει την ελεύθερη είσοδο στο Λαϊκό Στάδιο του Αγ. Ιεροθέου, επιβάλλοντας κάρτα εισόδου, καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιστερίου, τονίζοντας πως αυτή η εξέλιξη μπορεί να είναι προπομπός για είσοδο με αντίτιμο.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιστερίου απαιτεί και «καλεί τους νέους και το λαό του Περιστερίου να διεκδικήσουν την ελεύθερη και ανεμπόδιστη είσοδο όλων όσων θέλουν να αθληθούν στο γήπεδο της Χωράφας. Να μην περάσει η κάρτα ελέγχου και η λογική διοδίων. Να διεκδικήσουμε να ανοίξει ο στίβος στο γήπεδο του Ατρομήτου και να διαμορφωθεί νέος στίβος στο γήπεδο του Αγ. Ιεροθέου.

Ο αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια για τους λίγους αλλά δικαίωμα για όλους!

Στους πολυπληθείς Δήμους της Δυτικής Αθήνας τα στάδια και οι στίβοι που έχει πρόσβαση ο λαός είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού. Ο μαζικός λαϊκός αθλητισμός αποτελεί ανάγκη, δίνει ανάσες στην δύσκολη καθημερινότητα. Η Δημοτική Αρχή Παχατουρίδη επιλέγει να μην έχει σχέδιο για επέκταση και διεκδίκηση νέων χώρων, αναβάθμιση των υποδομών, αλλά να αποκόψει ένα μεγάλο κομμάτι κόσμου από την καθημερινή άθληση και δραστηριότητα.

Η μεγάλη έλλειψη χώρων άθλησης, πάρκων, πρασίνου, καθημερινά οδηγούν τους δημότες να κάνουν μεγάλες αποστάσεις προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους. Πόσες φορές έχουμε επισκεφθεί το Πάρκο Τρίτση, το άλσος στην Φιλαδέλφεια, το άλσος Βεΐκου. Οι χώροι πρασίνου, άθλησης αποτελούν περιουσία του λαού και καμία Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να εμποδίσει την ελεύθερη είσοδο με ελέγχους και κάρτες.

Το πρόβλημα για το λαό του Περιστερίου δεν είναι αν πηγαίνουμε στο στάδιο και συναντάμε δημότες από τους γύρω Δήμους. Είναι ότι στη Χωράφα δεν υπάρχει εβδομαδιαίο ωράριο λειτουργίας, γυμναστές, επαρκές προσωπικό για να καλύψει την φύλαξη και την λειτουργία τις βραδινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα.

Είναι ότι έχουν παραδοθεί χώροι σε μεγαλοεπιχειρηματίες με ΠΑΕ, που όχι μόνο δεν έχει ελεύθερη πρόσβαση ο λαός του Περιστερίου, αλλά ένα τμήμα της χρήσης του γηπέδου που θα έπρεπε να το πληρώνει η ΠΑΕ το πληρώνει ο λαός μέσω, δημοτικών τελών, όπως στο γήπεδο του Ατρομήτου. Είναι ότι το γήπεδο του Αγ. Ιεροθέου παραμένει για χρόνια χωρίς στήριξη και δεν αναβαθμίζεται σε ένα σύγχρονο γήπεδο με στίβο και ελεύθερη πρόσβαση για το λαό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση διεκδικεί για το Λαϊκό Στάδιο Αγ. Ιεροθέου

  • Να παρθεί τώρα πίσω η απόφαση για κάρτα εισόδου.
  • Το ωράριο λειτουργίας να επεκταθεί και το Σαββατοκύριακο με τις απαραίτητες προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό για την φύλαξη, την καθαριότητα, την συντήρηση.
  • Να γίνουν μόνιμες προσλήψεις σε γυμναστές που θα παρέχουν υπηρεσίες στο κοινό που χρησιμοποιεί το στίβο.
  • Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής στις εγκαταστάσεις των αποδυτηρίων».
Μοιραστείτε το:
Tagged