Συνελήφθησαν (2) άτομα, για κλοπές, σε οικίες και καταστήματα στην Κύμη και το Αλιβέρι Εύβοιας

Γεγονότα
Μοιραστείτε το:

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά (6) κλοπές και (3) απόπειρες. Κατασχέθηκαν κλεμμένα κοσμήματα και χρηματικό ποσό. Σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων, εκκρεμούσαν (3) Εντάλματα σύλληψης για ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Συνελήφθησαν, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, χθες (13-06-2022) το μεσημέρι σε ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, δύο (2) αλλοδαποί (ένας άνδρας και μία γυναίκα), οι οποίοι ενέχονται στην διάπραξη κλοπών.

Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με άτομα τα οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα προέβαιναν συστηματικά στη διάπραξη κλοπών, χρησιμοποιώντας μάλιστα για την διευκόλυνση της εγκληματικής τους δραστηριότητας οχήματα που ενοικίαζαν από εταιρείες ενοικιάσεων οχημάτων, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας οι ανωτέρω εντοπίστηκαν χθες το μεσημέρι και ακινητοποιήθηκαν.

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, την προέλευση των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν, το χρηματικό ποσό των (1.420) ευρώ καθώς και χαρτονομίσματα ξένων χωρών.

Όπως προέκυψε, μέρος των προαναφερόμενων κοσμημάτων είχαν αφαιρέσει προχθές (12-06-2022) απογευματινές ώρες, από οικία περιοχής του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.

Τα υπόλοιπα κοσμήματα φυλάσσονται, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι ιδιοκτήτες τους και να αποδοθούν σε αυτούς.

Από την περεταίρω έρευνα, διαπιστώθηκε ότι οι δύο συλληφθέντες, από κοινού με δύο τουλάχιστον συνεργούς τους, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, το χρονικό διάστημα από 18-05 ως 09-06-2022, ενέχονται στη διάπραξη επιπλέον πέντε (5) κλοπών και τριών (3) αποπειρών κλοπών, από οικίες και κατάστημα, ομοίως περιοχών του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου Ευβοίας.

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, περιλαμβάνει κυρίως χρηματικά ποσά και κοσμήματα .

Όπως επίσης εξακριβώθηκε, σε βάρος του άνδρα συλληφθέντα, εκκρεμούσαν τρία (3) Εντάλματα σύλληψης των Ανακριτικών Τμημάτων Χαλκίδας και Καλαμάτας, για διάπραξη ληστειών, με καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

Μοιραστείτε το:
Tagged