Φρίκη στη Νέα Σμύρνη: «Πα-τέρας» έκαιγε, βασάνιζε και βίαζε τη 10χρονη κόρη του – Αδιαφορία από Σχολείο

Ελλάδα Παιδί & Γονείς
Μοιραστείτε το:

«Ο μπαμπάς φοβάται τη νύχτα και με φωνάζει στο κρεβάτι του…»

Τον απόλυτο εφιάλτη ζούσε ένα κοριτσάκι 10 χρόνων που έμενε μαζί με τον πατέρα του σε διαμέρισμα στην Νέα Σμύρνη. Σύμφωνα με τις καταγγελίες που είχαν γίνει στο Α.Τ της περιοχής 47χρονος Ρουμάνος, σεσημασμένος για κλοπές, κακοποιούσε σεξουαλικά το παιδί και σταματούσε μόνο εκεί. Έπαιρνε τα χέρια του μικρού παιδιού και τα ακουμπούσε πάνω στα αναμμένα μάτια της κουζίνας με αποτέλεσμα το κοριτσάκι να έχει εγκαύματα.

Το παιδάκι βρέθηκε  σε άθλια κατάσταση και πολύ φοβισμένο. Από τα πρώτα μόλις χρόνια της ζωής του, μεγάλωνε με τον Ρουμάνο σεσημασμένο για κλοπές και συμμετοχή σε κυκλώματα παρεμπορίου πατέρα του καθώς η μητέρα τους είχε εγκαταλείψει. Έναν άνθρωπο ιδιαίτερα σκληρό που ξεσπούσε όλη τη βία που έκρυβε μέσα του και τις διαστροφές στο ίδιο του το παιδί. Η μικρή, όπως φαίνεται και στη φωτογραφίες έχει σοβαρά εγκαύματα στο χέρι, τα πόδια της ήταν «μαύρα» και η πλάτη της γδαρμένη.

Ο μπαμπάς φοβάται τη νύχτα και με φωνάζει στο κρεβάτι του…» ψέλλιζε με τρεμάμενα χείλη και ντροπή το παιδάκι αναφέροντας και άλλα ακραία σκηνικά που προκαλούν αποστροφή και την κοινή λογική. Οι αστυνομικοί μετά τη σύλληψη του κτήνους, οδήγησαν το κοριτσάκι στο νοσοκομείο όπου υπεβλήθη σε ιατροδικαστική εξέταση η οποία αποτυπώνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τη φρίκη που βίωνε από τη συστηματική σεξουαλική κακοποίηση. Ο δράστης ήδη έχει προφυλακιστεί μετά την ομολογία του ότι έδερνε και έκαιγε το παιδί για να το τιμωρήσει, αρνούμενος ωστόσο τη σεξουαλική πράξη, όμως η έρευνα των αξιωματικών του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Ομονοίας συνεχίζεται καθώς εκκρεμεί η κατάθεση του παιδιού η οποία θα δοθεί μόλις οι γιατροί κρίνουν ότι είναι σε θέση ψυχολογικά να «ξεκλειδώσει» και να αποκαλύψει όλα όσα ζούσε. Μετά την ανάρρωση του, θα οδηγηθεί στο «Χαμόγελο του Παιδιού» προκειμένου να καταφέρει να σταθεί στα πόδια του και να ξεπεράσει όλα όσα δεινά υπέφερε, καθώς πλην του πατέρα της δεν υπάρχουν άλλοι συγγενείς.

Τέλος οι πληροφορίες λένε ότι το διεστραμμένο ανθρωποειδές της Νέας Σμύρνης το παιδί του, αν και άγρια δαρμένο και καμένο, το έστελνε κανονικά στο σχολείο και αυτό που προκαλεί ερωτήματα είναι πως σε ένα 10χρονο κοριτσάκι με τόσο σοβαρά εγκαύματα στα χέρια και σημάδια κακοποίησης στο πρόσωπο και το σώμα, δεν είχε δώσει προσοχή κανένας από τους δασκάλους για να βοηθηθεί και να λήξει νωρίτερα το μαρτύριο του.

—————–

Συνελήφθη στη Νέα Σμύρνη: 47χρονος για σεξουαλική κακοποίηση της 10χρονης κόρης

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, έγινε σχετική καταγγελία για τον αλλοδαπό στο Τμήμα Ασφαλείας Νέας Σμύρνης, από πρόσωπο του περιβάλλοντός του, το οποίο γνώριζε τι ακριβώς συνέβαινε στο κοριτσάκι.

Ιατροδικαστής επιβεβαίωσε τη σεξουαλική κακοποίηση της 10χρονης από τον 47χρονο

Την υπόθεση ανέλαβε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Ομόνοιας, που είναι εξειδικευμένο σε ανάλογες υποθέσεις και ακολούθησε η σύλληψη του Ρουμάνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις ίδιες πηγές, το κοριτσάκι ανέφερε στους αστυνομικούς τα όσα του έκανε ο 47χρονος, ενώ έχει επιβεβαιωθεί από ιατροδικαστή η σεξουαλική κακοποίησή της. Παράλληλα, η 10χρονη είχε μώλωπες σε διάφορα σημεία του σώματός της και εγκαύματα στα χέρια της.

Φωτογραφία από τη φρικτή κακοποίηση του παιδιού, με τα εγκαύματα στα χέρια, πόσταρε στο facebook η Σοφία Βαγενά, Πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιωμάτων και Ισότητας Αστυνομικού Προσωπικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Δίνοντας τα συγχαρητήριά της στο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Ομονοίας που ασχολήθηκε με την υπόθεση και έσωσε τη ζωή ενός παιδιού που ζούσε τη φρίκη, περιέγραψε τι συνέβη στην ανάρτησή της στο Facebook:

 «Σε μια εποχή που στα ελληνικά και όχι μόνο σπίτια παίζει αδιάκοπα, η είδηση της δολοφονίας παιδιού/τις δολοφονίες παιδιών από την ίδια τους τη μητέρα, σκορπώντας φρίκη στους μεγάλους, πόνο και τρόμο στα παιδιά, ο λόγος πρέπει να ανήκει και μόνο στην υπεύθυνη ενημέρωση των επίσημων αρχών και εκπροσώπων της ιατροδικαστικής και ιατρικής κοινότητας, ώστε να προφυλάξουμε την κοινωνία μας από την ακρότητα και την εμπορευματοποίηση του δράματος.

Δυστυχώς, η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα συνηθισμένο λυπηρό φαινόμενο που συναντάται πίσω από τις κλειστές πόρτες πολλών σπιτιών, ακόμα και οικογενειών που στα μάτια των πολλών φαντάζουν ευτυχισμένες.

Κάθε παιδί όμως έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να μεγαλώνει κάτω από συνθήκες ασφάλειας και δίπλα σε γονείς που να μπορεί να τους εμπιστεύεται. Δυστυχώς, όμως, το προνόμιο αυτό δεν ισχύει για όλα τα παιδιά. Πολλά από αυτά είναι υποχρεωμένα να ζουν, ακόμα και καθημερινά, τον εφιάλτη της ενδοοικογενειακής βίας, αφήνοντας ανεξίτηλα σημάδια στη μνήμη και στην ψυχή τους.

Η Επιτροπή Δικαιωμάτων και Ισότητας Αστυνομικού Προσωπικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στους συναδέλφους του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Ομονοίας, για το υψηλό αίσθημα καθήκοντος, τον επαγγελματισμό και την επιχειρησιακή ετοιμότητα, που επέδειξαν σε διερεύνηση υπόθεσης κακοποίησης τέκνου με αποτέλεσμα τη σύλληψη του πατέρα. Η άμεση επέμβαση του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Ομονοίας, έπειτα από διαβίβαση καταγγελίας του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Σμύρνης, έσωσε από τον εφιάλτη που βίωνε καθημερινά ένα 10χρονο κοριτσάκι. Το κορίτσι με εντολή εισαγγελέα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Για ακόμη μία φορά, αντιλαμβανόμαστε τη σημασία της σύστασης των Γραφείων Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, τα οποία μπορούν να διαχειριστούν με γνώση και επάρκεια περιστατικά έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας και να προλαμβάνουν σχετικά εγκλήματα. Για μια φορά ακόμη το Αστυνομικό προσωπικό λειτουργώντας με φιλότιμο και αυταπάρνηση, εδραιώνει το αίσθημα ασφάλειας κι εμπιστοσύνης των πολιτών, με επιχειρησιακό αλλά και συμβουλευτικό/υποστηρικτικό ρόλο. Αυτό μας υποχρεώνει ακόμη περισσότερο όλους εμάς να σταθούμε δίπλα τους εμπράκτως κ να τα εξοπλίσουμε σωστά ώστε να δουλέψουν σωστά και να τα αυξήσουμε ανά τη χώρα».

 «Πρέπει να δώσουμε ευθύνες στο σχολείο»

«Δεν ξέρουμε πόσα χρόνια το κακοποιεί» λέει η αστυνομικός που ανέδειξε την κακοποίηση της 10χρονης.

Στην αδιαφορία των εκπαιδευτικών και των γειτόνων στα περιστατικά κακοποίησης που συμβαίνουν γύρω τους αναφέρθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ η αστυνομικός και πρόεδρος Δικαιωμάτων & Ισότητας της ΠΟΑΣΥ που ανέδειξε την κακοποίηση της 10χρονης από τον πατέρα της.

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι, σε μία εποχή που μιλάμε συνεχώς για φρικαλέα γεγονότα: κακοποιήσεις παιδιών, δολοφονίες παιδιών και συνεχή περιστατικά όπου αναπαράγεται η βία. Είναι λυπηρό ότι μετά τα όσα συνέβησαν στον Άγιο Παντελεήμονα με τα τρία παιδιά, έρχεται να προστεθεί ακόμα ένα γεγονός, αυτό αφορά την κακοποίηση ενός ανήλικου παιδιού από τον ίδιο της τον πατέρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).

«Δεν ξέρουμε πόσα χρόνια το κακοποιεί»

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ «το κοριτσάκι αυτό είχε την τύχη μέσα στην ατυχία του να μιλήσει για την κακοποίησή του και αμέσως να γίνει καταγγελία από οικείο πρόσωπό της στο αστυνομικό τμήμα Ν. Σμύρνης».

Σύμφωνα με την κ. Βαγενά οι αστυνομικοί έφτασαν αμέσως στη σύλληψη του βίαιου πατέρα από τη Ρουμανία που μεγάλωνε μόνος το παιδί. Μιλώντας για το θλιβερό περιστατικό ανέφερε ότι το κοριτσάκι ήταν κακοποιημένο σεξουαλικά και σωματικά γι’ αυτό και «πρέπει όλοι να σταθούμε δίπλα του. Έχει ήδη επιληφθεί εισαγγελέας και το παιδί θα πάει στο Χαμόγελο του Παιδιού».

Η ίδια τόνισε ότι πρέπει να δώσουμε έμφαση στον τομέα της πρόληψης ανάλογων περιστατικών. «Το παιδί έχει μεγαλώσει με αυτό τον πατέρα. Δεν ξέρουμε πόσα χρόνια το κακοποιεί ο βίαιος και επιθετικός πατέρας που είχε βίαια ξεσπάσματα απέναντι στο παιδί» είπε και πρόσθεσε ότι το κοριτσάκι δεν είναι σε θέση να μιλήσει ακόμη στις Αρχές για τα όσα ανομολόγητα έχει περάσει.

Ευθύνες στο σχολείο και την γειτονιά

Η αστυνομικός ήταν ιδιαίτερα επικριτική ως προς την αδιαφορία που επέδειξαν οι εκπαιδευτικοί στο σχολείο που φοιτούσε η 10χρονη. «Πρέπει να δώσουμε ευθύνες στο σχολείο. Πώς είναι δυνατόν να μην είχαν αντιληφθεί τι συνέβαινε;» ανέφερε η κ. Βαγενά, με δεδομένο το γεγονός ότι το παιδί είχε εμφανή σημάδια σε όλο το σώμα από την κακοποίηση που υφίστατο για χρόνια.

«Όταν ζούμε σε μια κοινωνία που σιωπούμε στην κακοποίηση παιδιών, τότε αυτό είναι τρομακτικό για όλους μας» είπε και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να σοκαριζόμαστε από τέτοια γεγονότα γιατί ως υπεύθυνοι πολίτες δεν αντιδρούμε στα όσα γίνονται γύρω μας.

«Η σιωπή πρέπει να μας σοκάρει», επισήμανε η κ. Βαγενά ζητώντας από τον κόσμο να μην αδιαφορεί σε ανάλογα περιστατικά παραμέλησης και κακοποίησης.

Σύμφωνα με την πρόεδρο Δικαιωμάτων και Ισότητας της ΠΟΑΣΥ, οι δάσκαλοι της μικρής κοπέλας, που βρήκε το θάρρος και κατήγγειλε τον πατέρα της, θα μπορούσαν να είχαν κάνει προηγουμένως μία καταγγελία για να έχει τελειώσει νωρίτερα το μαρτύριο του παιδιού. «Δεν πρέπει να υπάρχουν παιδιά φαντάσματα» είπε αναφερόμενη και στην περίπτωση του μικρού Ανδρέα που για χρόνια δεν είχε αναζητήσει κανείς. Και όπως κατέληξε, πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες από τα σχολεία και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για το κατά πόσο καταγγέλλονται ανάλογα περιστατικά.

Πηγή: newsbeast.gr, iefimerida.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged