Χαλκιδική: Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία γυναίκας που εξαπάτησε ηλικιωμένη και της απέσπασε 77.000 ευρώ…

Γεγονότα
Μοιραστείτε το:

Από το Αστυνομικό Τμήμα Μουδανιών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία γυναίκας που εξαπάτησε ηλικιωμένη στη Χαλκιδική

Προσποιήθηκε ότι είναι υπάλληλος του Δήμου και ισχυρίστηκε ότι θα γίνει απολύμανση στο σπίτι για τον κορωνοϊό. Παρότρυνε την ηλικιωμένη να συγκεντρώσει τα χρήματα και τα κοσμήματα που είχε στο σπίτι δήθεν για να προστατευθούν από την απολύμανση. Κατάφερε να αποσπάσει πάνω από 77.000 ευρώ και κοσμήματα

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών, είχε ως αποτέλεσμα να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία ημεδαπής γυναίκας η οποία εξαπάτησε ηλικιωμένη γυναίκα σε περιοχή της Χαλκιδικής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, το μεσημέρι της 6ης Μαΐου 2022, η προαναφερόμενη γυναίκα πήγε στην οικία της ηλικιωμένης προσποιούμενη την υπάλληλο του Δήμου και προφασίστηκε ότι πρέπει να γίνει απολύμανση στο σπίτι λόγω του κορωνοϊού.

Στη συνέχεια παρότρυνε την ηλικιωμένη να της υποδείξει τυχόν χρήματα και άλλα αντικείμενα αξίας που είχε στο σπίτι, προκειμένου να προστατευθούν δήθεν από την απολύμανση, τα οποία αφαίρεσε και διέφυγε με άγνωστο συνεργό της, που την ανέμενε σε όχημα.

Σύμφωνα με την παθούσα κατάφεραν να αφαιρέσουν το χρηματικό ποσό των 77.400 ευρώ και διάφορα κοσμήματα. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων του άγνωστου συνεργού της, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

Μοιραστείτε το:
Tagged