Χανιά: Απατεώνισσα κατάφερε να «αρπάξει» 322.291 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό – το κόλπο…

Γεγονότα
Μοιραστείτε το:

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης στα Χανιά

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος πέντε (5) ημεδαπών για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής ομάδας, απάτης κατ εξακολούθηση, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, στα Χανιά Είχαν αποσπάσει σταδιακά από δύο (2) ημεδαπούς περισσότερες από 320.000 ευρώ.

Εξιχνιάσθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου υπόθεση απάτης και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ημεδαπών (τριών γυναικών και δύο ανδρών) για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής ομάδας, της απάτης κατ εξακολούθηση, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα σε βάρος δυο ημεδαπών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας, ημεδαπή απευθύνθηκε σε επιχείρηση (γραφείο ευρέσεως εργασίας) στα Χανιά αναζητώντας οικιακή βοηθό.

Η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης, με πειστικά επιχειρήματα και προφάσεις κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της εξασφαλίζοντας έτσι πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς και κάρτες της ιδίας και του συζύγου της.

Με αυτό τον τρόπο και κατά το χρονικό διάστημα από Ιανουάριο 2019 έως Μάρτιο 2022 ανωτέρω ημεδαπή, η οποία είναι σήμερα έγκλειστη σε Κατάστημα Κράτησης για ομοειδή αδικήματα, από κοινού με τέσσερεις ακόμα ημεδαπούς (μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα επίσης έγκλειστη σήμερα σε Κατάστημα Κράτησης),κατάφεραν να αποσπάσουν από την ημεδαπή και το σύζυγό της σταδιακά το χρηματικό ποσό των 322.291 ευρώ.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου.

Υπόθεση απάτης συνδέεται με το γηροκομείο στα Χανιά: Εφαρμογή της νομοθεσίας ζητά η δικηγόρος της οικογένειας του ηλικιωμένου

Γηροκομείο Χανιά

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η 68χρονη ιδιοκτήτρια της μονάδας.

Με το γηροκομείο στα Χανιά φαίνεται πως συνδέεται μία υπόθεση απάτης με θύμα ηλικιωμένο και «λεία» 322.291 ευρώ. Όπως μετέδωσε το dikastiko.gr, ο “εγκέφαλος” της εγκληματικής οργάνωσης φαίνεται να είναι μία 55χρονη γυναίκα η οποία και οργάνωσε όλη την απάτη τα οποία προήλθαν είτε από αναλήψεις σε μετρητά, είτε από αγοραπωλησίες ακινήτων.

Η υπόθεση της απάτης φέρεται να συνδέεται με εκείνη του γηροκομείου στα Χανιά. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η 68χρονη ιδιοκτήτρια της μονάδας.

Με ανακοίνωσή της η Μαρία Ευαγγέλου Παπαδάκη, συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας της οικογένειας του ηλικιωμένου που φέρεται να έπεσε θύμα απάτης ύψους 322.291 ευρώ διερωτάται «γιατί μέχρι σήμερα η επίσημη ελληνική πολιτεία, δηλαδή η Περιφέρεια Κρήτης και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, δεν εφαρμόζουν στην περίπτωση αυτής της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων τη νομοθεσία».

Η κ. Ευαγγέλου, αναφέρει πως «η πρόσφατη απόφαση 1500/2022 του Α΄ Τμήματος ΣτΕ (αυτή που εκδόθηκε στην υπόθεση βιασμού της νεαρής Μυρτώς στην Πάρο από αλλοδαπό δράστη) ανοίγει το δρόμο έγερσης αγωγών των οικογενειών κατά του Ελληνικού Δημοσίου για την επί μακρόν παράλειψη των οργάνων του να ενεργήσουν τα νόμιμα. Οι αποζημιώσεις ουδέποτε υπήρξαν μέλημα των παθόντων στις παραπάνω υποθέσεις, δυστυχώς όμως μέχρι τώρα όλα τα υπόλοιπα νόμιμα μέσα περιέργως δεν κινητοποιούν την εποπτεύουσα αρχή στην αυτονόητη, για κάθε ευνομούμενη πολιτεία, επιταγή προστασίας της 3ης ηλικίας».

Γηροκομείο Χανιά

Αναλυτικά η ανακοίνωση της δικηγόρου για το γηροκομείο στα Χανιά

«Αναφερόμενη στη χτεσινή αρθρογραφία περί θυματοποίησης ηλικιωμένου – τροφίμου της ΜΦΗ των Χανίων που πρόσφατα απασχόλησε έντονα δημοσιότητα & δικαιοσύνη, θυματοποίηση με φερόμενη – σύμφωνα με την ποινική δικογραφία του ΑΤ Κισάμου – συνέργεια μίας εκ των ιδιοκτητών της ΜΦΗ, επισημαίνω την απορία μου για τη μέχρι τώρα στάση της εποπτεύουσας αρχής. Πρόκειται για μια ακόμη υπόθεση κακουργηματικού χαρακτήρα, 3η κατά σειρά, μετά την κατηγορία περί ανθρωποκτονιών & εγκληματικής οργάνωσης για την οποία το Φλεβάρη διατάχθηκαν οι 4 προφυλακίσεις, και την αρπαγή ηλικιωμένης στον Πλατανιά τον Ιανουάριο.

Ο χρόνος τέλεσης του νέου αυτού αδικήματος – τουλάχιστον καθ’ ο μέρος αφορά τις πράξεις εξαπάτησης με φερόμενη συνέργεια της συνιδιοκτήτριας της ΜΦΗ – εντοπίζεται τον Αύγουστο του 2021, δηλαδή μήνες μετά τον από 22.3.21 αιφνιδιαστικό έλεγχο της ΕΛΑΣ κατά τον οποίο προέκυψαν πρόδηλες παραβάσεις της νομοθεσίας περί νόμιμης λειτουργίας των ΜΦΗ, ικανές να επισύρουν ανάκληση της άδειας. Αμείλικτο τίθεται πλέον το ερώτημα, δεδομένης και της κατηγορίας που ήδη έχει απαγγελθεί κατά του Αντιπεριφερειάρχη – νυν και πρώην – για παράβαση καθήκοντος, μεταξύ άλλων και για την παράλειψη σφράγισης, γιατί μέχρι σήμερα η επίσημη ελληνική πολιτεία, δηλαδή η Περιφέρεια Κρήτης και το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, δεν εφαρμόζουν στην περίπτωση αυτής της ΜΦΗ τη νομοθεσία. Η πρόσφατη απόφαση 1500/2022 του Α΄ Τμήματος ΣτΕ (αυτή που εκδόθηκε στην υπόθεση βιασμού της νεαρής Μυρτώς στην Πάρο από αλλοδαπό δράστη) ανοίγει το δρόμο έγερσης αγωγών των οικογενειών κατά του Ελληνικού Δημοσίου για την επί μακρόν παράλειψη των οργάνων του να ενεργήσουν τα νόμιμα. Οι αποζημιώσεις ουδέποτε υπήρξαν μέλημα των παθόντων στις παραπάνω υποθέσεις, δυστυχώς όμως μέχρι τώρα όλα τα υπόλοιπα νόμιμα μέσα περιέργως δεν κινητοποιούν την εποπτεύουσα αρχή στην αυτονόητη, για κάθε ευνομούμενη πολιτεία, επιταγή προστασίας της 3ης ηλικίας».

Πηγή: dikastiko.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged