Χρηματοδοτείται με 2 εκατ. ευρώ η διαμόρφωση του συνεδριακού και επιμορφωτικού Κέντρου Μαρτίνου Φθιώτιδας

Δήμοι
Μοιραστείτε το:

Όπως αναφέρετε σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα της 27ης Μαΐου, εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Λοκρών «Ολοκληρωμένη αισθητική & λειτουργική αναβάθμιση πολιτιστικού αποθέματος διατηρητέων σχολικών κτιρίων (Ο.Τ. 6) Μαρτίνου» για την ένταξη στο Πρόγραμμα «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ» του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, με προτεινόμενο ποσό χρηματοδότησης 2.000.000 ευρώ.

Η πρόταση αποτελεί ένα ενιαίο έργο και αφορά στην αξιοποίηση συγκροτήματος διατηρητέου κτιρίου, το οποίο στέγαζε το παλαιό Δημοτικό Σχολείο Μαρτίνου, ως συνεδριακό και επιμορφωτικό χώρο συμβάλλοντας στην προβολή και ανάπτυξη της περιοχής.

Οι δεσμεύεις γίνονται πράξεις.

Η έγκριση είναι αποτέλεσμα μεθοδικής εργασίας του Υπουργού Οικονομικών με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Νίκο Ταγαρά, τον οποίο και ευχαριστώ για την αξιόπιστη συνεργασία.

Η Κυβέρνηση, αξιοποιώντας τους πολύτιμους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στοχεύει στη βελτίωση της καθημερινότητας και του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, καθώς οι επιχειρούμενες αναπλάσεις αναμένεται να λειτουργήσουν ως καταλύτης για την ουσιαστική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου.

Μοιραστείτε το:
Tagged