27χρονη το «μέγα κουμάντο» σε συμμορίες οπαδικής βίας – δικογραφία για 18 κακουργηματικές πράξεις

Αθλητισμός
Μοιραστείτε το:

“Βόμβα” στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Εγκληματική οργάνωση υπό τη διεύθυνση 27χρονης γυναίκας για οπαδική βία στην Αθήνα. Έξι εντάλματα σύλληψης.  Ραγδαίες εξελίξεις. Από την έρευνα του αθλητικού εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου, μετά την παραγγελία που είχε δοθεί από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, προέκυψαν συνολικά 18 αδικήματα, πέντε εκ των οποίων κακουργήματα

——————

Οπαδική βία: Διώξεις για εγκληματική οργάνωση και αρκετές ακόμη βαρύτατες πράξεις ασκήθηκαν από την εισαγγελία της Αθήνας σε βάρος 16 προσώπων, οπαδών του Παναθηναϊκού, για επιθέσεις σε βάρος οπαδών του Ολυμπιακού.

Σημειώνεται, ότι η έρευνα της εισαγγελίας συνεχίζεται προς κάθε κατεύθυνση, καθώς στο «στόχαστρο» της Δικαιοσύνης βρίσκονται και επιθέσεις οπαδών και άλλων ομάδων εκτός από αυτών του Παναθηναϊκού.

Οπαδική βία: Αρχηγός της οργάνωσης 27χρονη γυναίκα

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχηγός της οργάνωσης φέρεται να είναι μία 27χρονη γυναίκα, η οποία στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για παραβάσεις αθλητικής νομοθεσίας. Η εγκληματική οργάνωση φέρεται να είχε συσταθεί και να δρούσε από τον Απρίλιο του 2019 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2021 στην Αθήνα και τον Πειραιά. Στο πλαίσιο της εγκληματικής δράσης είχε πραγματοποιήσει περίπου 15 επιθέσεις σε καταστήματα και οχήματα, στοχοποιώντας οπαδούς της αντίπαλης ομάδας, δηλαδή του Ολυμπιακού.

Από την έρευνα του αθλητικού εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου, μετά την παραγγελία που είχε δοθεί από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, προέκυψαν συνολικά 18 αδικήματα, πέντε εκ των οποίων κακουργήματα, ενώ εκδόθηκαν έξι εντάλματα σύλληψης. Ανάμεσα στα βαρύτατα αδικήματα, το κατηγορητήριο περιλαμβάνει αυτά της συγκρότησης, διεύθυνσης και ένταξης εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες, εκρήξεις, κατοχή εκρηκτικών, βαριές σκοπούμενες σωματικές βλάβες, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, παράβαση του νόμου περί όπλων, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και εμπρησμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα θύματα των επιθέσεων σε κάποιες περιπτώσεις έχουν αναγνωρίσει τους δράστες, ενώ δεν μπόρεσαν να αναγνωρίσουν πρόσωπα καθώς φορούσαν κουκούλες και είχαν καλλυμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Εκτός από τις αναγνωρίσεις που προέκυψαν από τα θύματα, η εισαγγελική έρευνα οδηγήθηκε σε περισσότερα πρόσωπα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου καθώς μέσα από τους διαλόγους και τις τηλεφωνικές συνομιλίες των κατηγορουμένων προέκυπτε η μεταξύ τους συνεννόηση για τα χτυπήματα που ακολούθησαν.

Οι δράστες φέρονται να δρούσαν σε ομάδες των 15 έως 40 ατόμων, να πετούσαν βόμβες μολότοφ και να χρησιμοποιούσαν μαχαίρια, ρόπαλα και σιδερένιους ράβδους σε κάθε τους επίθεση. Από τα στοιχεία της ερευνας ο αθλητικός εισαγγελέας κ. Σπυρόπουλος άσκησε την ποινική δίωξη και η δικογραφία διαβιβάστηκε στον 2ο τακτικό ανακριτή, ο οποίος με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα εξέδωσε τα έξι εντάλματα.

Έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα ενώ διαφεύγουν της σύλληψης άλλα δυο. Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν για τις πράξεις που τους αποδίδονται στον ανακριτή, ο οποίος μαζί με τον αρμόδιο εισαγγελέα θα αποφανθεί για τη περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Στο πλαίσιο εκτεταμένης έρευνας και συλλογής προανακριτικού υλικού, της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και επακόλουθης διενεργηθείσας κύριας ανάκρισης Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών, αναφορικά με τη εμπλοκή ατόμων σε αδικήματα με κίνητρο την οπαδική βία, συνελήφθησαν με εντάλματα, τέσσερα (4) άτομα (28χρονη ημεδαπή, 29χρονος και 26χρονος ημεδαποί και 31χρονος αλλοδαπός) κατηγορούμενοι για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Τα ανωτέρω μέλη της εγκληματικής οργάνωσης κατηγορούνται για ληστείες από κοινού και κατά συρροή, σωματικές βλάβες, εκρήξεις και εμπρησμούς, διατάραξη κοινής ειρήνης, βιαιοπραγίες εναντίον προσώπων και πραγμάτων, κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και κατοχή εκρηκτικών βομβών και φωτοβολίδων.

Οι ανωτέρω αξιόποινες πράξεις σχετίζονται με πράξεις οπαδικής βίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Τμήμα Εκτελέσεως Αποφάσεων και Βουλευμάτων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών».

Μοιραστείτε το:
Tagged