Το ναρκόπλοιο του εφοπλιστή Πάνου Λασκαρίδη, προκαλεί σφοδρή πολιτική και εκδοτική καταιγίδα – ποιοι εμπλέκονται…

Διεθνή
Μοιραστείτε το:

Πολιτικό-εκδοτικός «πόλεμος» για το ναρκόπλοιο του Λασκαρίδη

Νέο «σεισμό» στο χώρο της ναυτιλίας και όχι μόνο προκάλεσε η είδηση ότι οι ιταλικές αρχές εντόπισαν στη Βενετία πλοίο bulker ελληνικών συμφερόντων φορτωμένο με κοκαΐνη βάρους 850 κιλών και αξίας 150 εκατ. ευρώ. Το πλοίο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ανήκει στην εταιρεία Laskaridis Shipping που διοικεί ο Παναγιώτης Λασκαρίδης το οποίο έχει σημαία Λιβερίας.

Αμέσως μετά την γνωστοποίηση της είδησης υπήρξαν αναρτήσεις που ενέπλεκαν τον συγκεκριμένο εφοπλιστή με διάφορα πολιτικά και μιντιακά κέντρα, πατώντας και πάνω στο παρελθόν του. Συγκεκριμένα υπήρξαν αναφορές για σχέσεις του εφοπλιστή με το εκδοτικό συγκρότημα «Πρώτο Θέμα» αλλά και υπονοούμενα ότι βρίσκεται …«κοντά» στον πρωθυπουργό.

Τα δημοσιεύματα αλλά και οι επώνυμες καταγγελίες ότι η οικογένεια Λασκαρίδη, είναι μια από τις ισχυρότερες της χώρας και συνδέεται επιχειρηματικά με τον κρυφό χορηγό της εταιρείας της Μαρέβας Μητσοτάκη Zeus+Dione  αλλά και με τον (επίσης κρυφό) χρηματοδότη των μετόχων του «Πρώτου Θέματος», προκάλεσαν ακόμα και την άμεση αντίδραση της ΝΔ.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται:

«Οι γνωστοί λασπολόγοι και ψεύτες, δίνουν «ρέστα» ενόψει εκλογών κι επιχειρούν για άλλη μια φορά να εμπλέξουν τον Πρωθυπουργό και τη σύζυγό του, με πρόσωπα και υποθέσεις που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση μαζί τους. Ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτε η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη έχουν ή είχαν κάποια σχέση, επαγγελματική ή άλλη, τώρα ή στο παρελθόν, με τον κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη, ο οποίος μάλιστα εμφανίζεται κάποια στιγμή να μιλά με υβριστικά λόγια για τον Πρωθυπουργό. Για όσα ψευδή γράφονται η κα Γκραμπόφκσι- Μητσοτάκη θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά των συκοφαντών».

Είχε προηγηθεί ανάρτηση από τον ευρωβουλευτή Γιώργο Κύρτσος, στο Twitter να σημειώνει:

«Περιμένω επίσημη ανακοίνωση από κυβέρνηση για πλοίο με κοκαίνη 150 εκατ ευρώ. Με διευθύνσεις και ονόματα όσο κοντά και να είναι στον πρωθυπουργό. Περιμένω επίσης πλήρη κάλυψη από κανάλια Μαξίμου. Ο Μητσοτάκης μας έκανε ήδη Δ.Βαλκάνια δεν πρέπει να μας ρίξει σε επίπεδο Κολομβίας».

Επίσης ο Νίκος Σβέρκος, διευθυντής στο ραδιόφωνο Νίκος Σβέρκος με ανάρτηση του, στο twitter ανέφερε: «Το πλοίο με τα 850 κιλά κοκαΐνη που πιάστηκε στην Ιταλία, ανήκει στον Π. Λασκαρίδη. Ο Λασκαρίδης («έχουμε χεσμένο τον πρωθυπουργό») είναι κρυφός χρηματοδότης του Πρώτου Θέματος και της Zeus & Dione. Μια μαφία που πληρώνει «υπαλληλάκια» να κρατούν το τιμόνι της χώρας».

Ανάλογη ανάρτηση έκανε και ο Κ. Βελόπουλος αναφέροντας: «ΡΩΤΑΜΕ:Η ναυτιλιακή συμφερόντων Λασκαρίδη,μέλος της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας πίσω από τους 4 τόνους κοκαινης; Είναι η οικογένεια που έχει σχέση με το «Πρώτο Θέμα»;Αυτοί είναι οι φίλοι των “Αρίστων ” της #νδ και #Μητσοτακης ;».

Ανακοίνωση από το «Πρώτο Θέμα»

Άμεση ήταν η απάντηση του «Πρώτο Θέματος» και σε επίσημη ανακοίνωση ανέφερε:

«Ενημερώνουμε τους κ.κ. Κυριάκο Βελόπουλο, Γιώργο Κύρτσο, Νίκο Σβέρκο καθώς και τους λοιπούς «θαυμαστές μας» ότι το «Πρώτο Θέμα» και η ιδιοκτησία του δεν έχει καμία απολύτως σχέση, ούτε είχε ποτέ, ούτε έχει χρηματοδοτηθεί ως νομικά ή φυσικά πρόσωπα από τον εφοπλιστή κύριο Παναγιώτη Λασκαρίδη. Τους καλούμε λοιπόν να ανακαλέσουν άμεσα τις αναφορές τους που σχετίζονται με εμάς και τον κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη, διαφορετικά θα αναγκαστούμε να επιλέξουμε την οδό της Δικαιοσύνης, κάτι το οποίο δεν έχουμε κάνει ποτέ».

Laskaridis Shipping: Ούτε το πλήρωμα ούτε η εταιρεία εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο στο φορτίο με τα ναρκωτικά

Στις έρευνες των Αρχών θα συμβάλλει η εταιρεία Laskaridis Shipping μετά τον εντοπισμό ύποπτου φορτίου, που πιστεύεται ότι είναι ναρκωτικά (κοκαΐνη), σε πλοίο της εταιρείας, στην Ιταλία.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το πλήρωμα παρείχε πλήρη συνεργασία στις Αρχές, οι οποίες μετά από ενδελεχή έρευνα σε όλο το πλοίο, διαπίστωσαν ότι ούτε το πλήρωμα, ούτε η εταιρεία, εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο στο σχετικό γεγονός.

Η ανακοίνωση της εταιρείας Laskaridis Shipping έχει ως εξής:

«Η εταιρεία Laskaridis Shipping, εμπορικός διαχειριστής του πλοίου μεταφοράς χύδην φορτίου ATLAS (IMO: 9642368), συνδράμει στις έρευνες των τοπικών αρχών και των υπηρεσιών επιβολής του νόμου στην Ιταλία, μετά την ανακάλυψη ύποπτου λαθρεμπορίου (που πιστεύεται ότι είναι κοκαΐνη) στις θυρίδες αναρρόφησης θαλασσινού νερού του πλοίου – περίπου 11 μέτρα κάτω από την ίσαλο γραμμή.

Οι θυρίδες αναρρόφησης θαλασσινού νερού είναι ένα μέρος του πλοίου που δεν είναι προσβάσιμο από το εσωτερικό του και μπορεί να προσεγγιστεί μόνο από δύτες. Το πλήρωμα παρείχε πλήρη συνεργασία στις αρχές, οι οποίες μετά από ενδελεχή έρευνα σε όλο το πλοίο, διαπίστωσαν ότι ούτε το πλήρωμα, ούτε η εταιρεία, εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο στο σχετικό γεγονός.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι φόρτωσης στο Σάντος της Βραζιλίας στις 23 Μαρτίου και έφτασε, μέσω του Γιβραλτάρ για πετρέλευση, στη Βενετία της Ιταλίας για εκφόρτωση στις 17 Απριλίου 2023. Το λαθρεμπόριο εντοπίστηκε από τις τοπικές αρχές ενώ το πλοίο βρισκόταν στο αγκυροβόλιο της Βενετίας. Έκτοτε το πλοίο προχώρησε στον ελλιμενισμό, σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, και οι εμπορικές εργασίες για την εκφόρτωση εξελίσσονται ομαλά».

Ποιο είναι όμως το παρελθόν του εφοπλιστή Λασκαρίδη;

Η οικογένεια Λασκαρίδη, είναι μια από τις ισχυρότερες της χώρας και ανάμεσα σε άλλα είναι και ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία. Μάλιστα σύμφωνα με παλιότερο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, φαίνεται ότι συνδέεται επιχειρηματικά με τον κρυφό χορηγό της εταιρείας της Μαρέβας Μητσοτάκη Zeus+Dione  αλλά και με τον (επίσης κρυφό) χρηματοδότη των μετόχων του «Πρώτου Θέματος».

Σύμφωνα με αυτό η παναμέζικη offshore Velvet Success συμμετείχε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Zeus+Dione δίνοντας 800.000 ευρώ, ενώ φαίνεται να έχει καταθέσει ακόμη 1,8 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό του Τάσου Καραμήτσου, μετόχου της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Στη συνέχεια το ποσό αυτό μεταφέρθηκε από τον Καραμήτσο σε ελληνική τράπεζα για να μετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εφημερίδας η οποία βρίσκεται σε άσχημη οικονομική κατάσταση.

Υπενθυμίζουμε ότι ο εφοπλιστής Παναγιώτης Λασκαρίδης κατηγορείται για παράνομη ανέλκυση αρχαιοτήτων στα Αντικύθηρα τον Αύγουστο του 2020.

Μάλιστα η δίκη επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιώς με τον εφοπλιστή να αντιμετωπίζει τα αδικήματα  της φθοράς μνημείου και της παράβασης της υποχρέωσης δήλωσης μνημείου σε βαθμό πλημμελήματος. Ωστόσο, στις 4 Οκτωβρίου του 2022 η πλευρά Λασκαρίδη κατέθεσε προσφυγή στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιά κατά του κλητήριου θεσπίσματος. Μέχρι και σήμερα δεν έχει αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Ωστόσο η διάταξη της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιώς αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, όπως επίσης και το σκεπτικό της.

Να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη υπόθεση έχουν κληθεί μία σειρά από μάρτυρες. Όπως για παράδειγμα οι αρχαιολόγοι της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων Γιώργος Κουτσουφλάκης και Δέσποινα Κουτσούμπα, ο Προϊστάμενος Λ.Τ. Κυθήρων Τσόλης Λάμπρος, Ανθυπασπιστής ΛΣ – Προϊστάμενος Λ.Τ. Κυθήρων (την εποχή του συμβάντος), ο κ. Μάρκος Γουζέλης, η κ. Αγγελική Σίμωσι. Η κ Αγγελική Σίμωση ήταν προϊσταμένη στην Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018 που μετετέθη στην Εφορία Αρχαιοτήτων Ευβοίας.

Για την υπόθεση αυτή, η οποία είχε προκαλέσει σάλο όταν δημοσιοποιήθηκε, η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων είχε διαβιβάσει σχετική αναφορά με τις παρανομίες που είχαν διαπιστωθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για να διαβιβαστεί στη συνέχεια στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά. Αναφορά για το περιστατικό είχε υποβληθεί επίσης και από το Λιμενικό Κυθήρων.

Ο Λασκαρίδης είναι επίσης ο εφοπλιστής που τον Μάιο του 2021 είχε προκαλέσει σάλο με δηλώσεις του στην  δημοσιογραφική έρευνα του οργανισμού EIC (European Investigative Collaboration) με τίτλο «Black Trail» για τις παραβιάσεις των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας από εφοπλιστές.

Ο γνωστός εφοπλιστής με έναν ομολογουμένως άκομψο τρόπο είχε τονίσει ότι οι πλοιοκτήτες δεν έχουν ανάγκη την κυβέρνηση, ούτε τον πρωθυπουργό

«Οι εφοπλιστές δεν χρειάζονται την κυβέρνηση, το υπουργείο την ΙΜΟ (International Maritime Organisation) και τον πρωθυπουργό», είχε δηλώσει, συμπληρώνοντας με χαρακτηριστικό  τρόπο ότι «μπορούν να χε…ν τον πρωθυπουργό, γι’ αυτούς δεν έχει καμία χρησιμότητα. Γιατί; Επειδή η ναυτιλία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κερδίσει ένας πλοιοκτήτης στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν φορτία, δεν υπάρχουν ναυλοσύμφωνα, τίποτα στην Ελλάδα».

Πηγή: aftodioikisi.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged