Ζευγολατιό: 5 συλλήψεις κλεπταποδόχων για κλεμμένο χαλκό και κλεμμένους καταλύτες αυτοκινήτων

Γεγονότα Περιφέρειες
Μοιραστείτε το:

Αστυνομική επιχείρηση για τον έλεγχο  κλεπταποδόχων κλεμμένων μετάλλων και καταλυτών αυτοκινήτων, στον δήμο Βέλου-Βόχας και στο δημοτικό διαμέρισμα «Ζευγολατιό» έδωσε «μπουμπούκια»  της ανακύκλωσης μετάλλων.   Συνελήφθησαν 5 άτομα και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 1 τόνος γυμνών καλωδίων χαλκού και περισσότεροι από 100 καταλύτες  κινητήρων αυτοκινήτων που είχαν αφαιρεθεί από αυτά…

Η ανακοίνωση της    Ελληνικής Αστυνομίας

 Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών, χθες (27.4.2023), στη Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς που διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας.

Η επιχείρηση υλοποιήθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου-Βόχας, του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας και τη Διμοιρία Υποστήριξης Κορινθίας.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης ελέχθησαν -35- άτομα, προσήχθησαν 10 άτομα, ενώ συνελήφθησαν -5- άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

  • 4 άτομα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, εκ των οποίων το ένα άτομο κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
  • 1 άτομο, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, στέρηση άδειας λειτουργίας επιχείρησης ανακύκλωσης μετάλλων (σκραπ), αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ελέχθησαν -20- οχήματα, βεβαιώθηκε -1- παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:

  • 1 τόνος περίπου χάλκινων καλωδίων και αντικειμένων,
  • 115 καταλύτες οχημάτων,
  • 1 κυνηγετικό όπλο.

Έφη Γιοβάνου

Μοιραστείτε το:
Tagged